Kieran Tierney, jucătorul lui Arsenal, nu va puea evolua în meciul din etapa a 5-a din Premier League contra lui Manchester City, deoarece este nevoit să stea în carantină, fiind considerat contatct direct al lui Stuart Armstrong, mijlocașul lui Southampton, care a fost depistat pozitiv cu Covid-19 în cantonamentul naționalei Scoției.
Conform prevederilor protoculului de sănătate din Scoția, orice jucător pozitiv trebuie să efectueze o perioadă de carantinare de 10 zile, iar apoi, dacă va da rezultate negative, se va putea întoarce la echipa sa.
Armstrong a fost depistat pozitiv și ca atare a intrat în carantină, dar periaoda de izolare se va încheia mâine, iar dacă va fi testat negativ, acesta va fi eligibil pentru a juca în meciul dintre Southampton și Chelsea, care va avea loc sâmbătă, în etapa a 5-a din Premier League.
Premier League
Lukaku poate fi oprit într-un singur mod: "L-aș lovi, i-aș șopti mizerii la ureche"
17/09/2021 LA 14:53

Kieran Tierney: "Sunt dezamăgit și frustrat"

În schimb, colegului său de la națională, Kieran Tierney, nu îi este permis să joace pentru Arsenal în meciul cu Manchester City, chiar dacă acesta a fost testat mereu negativ în ultimele zile. Acestuia i s-a impus o perioadă de carantinare de 14 zile, după ce a fost declarat contact direct al lui Armstrong, astfel că va lipsi de la meciul cu Manchester City.
Atât clubul londonez, cât și jucătorul și-au manifestat public nemulțumirea față de regulile impuse de guvernul scoțian, considerând în primul rând că Tierney nu ar fi trebuit să fie considerat contact direct al lui Armstrong.
"Sunt atât de dezamăgit și de frustrat că sunt în această situație. Am respectat toate reglementările și m-am asigurat că mă distanțez social de colegii de echipă din hotel. De asemenea, am fost testat negativ.", a declarat Tierney pentru presa britanică.
Arsenal încearcă pe toate căile posibile să convingă autoritățile scoțiene să-i permită lui Tierney să joace în meciul de sâmbătă, dar șansele ca "tunarii" să aibă câștig de cauză sunt minime, guvernul de la Glasgow fiind foarte ferm pe poziții când vine vorba despre astfel de probleme.
Astfel, sâmbătă am putea asista la o situație inedită, în care un fotbalist care a suferit de Covid-19 este pe teren, iar un altul, care a avut mereu rezultate negative, este obligat să rămână în carantină, doar pentru că a fost considerat contact direct al celui infectat.
Meciurile din Premier League de pe Eurosport vă sunt oferite de Superbet.
https://i.eurosport.com/2020/10/15/2915162.png
Premier League
Arsenal, cel mai neașteptat transfer! Arteta a confirmat: "Suntem în discuții cu el"
16/09/2021 LA 15:20
Premier League
Klopp cumpără de la Real Madrid! 35 de milioane € pentru transferul iernii în Europa
09/09/2021 LA 09:03