"Project Restart" pus la cale de Premier League presupune o revenire a primei ligi engleze în luna iunie, după ce primește undă verde de la Guvern, și disputarea celor 92 de partide rămase pe terenuri neutre, fără spectatori.
Acest proiect are însă parte de opoziție din partea mai multor cluburi. După Brighton și Aston Villa, cele care au criticat public planul de a juca partidele pe teren netru, și cei de la Watford și-au dezvăluit public punctul de vedere.

"Efect devastator"

Premier League
Blestemul numărului "9", la Chelsea. Lukaku, ultimul de pe o listă lungă de eșecuri
30/06/2022 LA 09:21
Scott Duxbury, CEO-ul celor de la Watford, a declarat că cel puțin 6 cluburi se opun planului. Pentru ca acesta să fie aplicat, sunt necesare 14 voturi de la cele 20 de cluburi din Premier League. Dacă aceste voturi nu vin, revenirea Premier League intră într-un impas important care poate duce la oprirea definitivă a sezonului!
Când există cel puțin 6 cluburi, și cred că sunt mai multe, care sunt îngrijorate de dezavantajul evident și de efectul devastator al disputării unei mini-ligi cu 9 etape, atunci cred că Premier League are datoria de a se adresa acestor preocupări
Watford se află pe locul 17 în clasament, fiind deasupra locurilor retrogradabile datorită golaverajului. Duxbury le-a spus celor de la The Times motivele pentru care se opune ca meciurile rămase să se dispute pe teren netru.
Acum ni se spune că nu putem juca meciurile pe propriul teren pe Vicarage Road iar toata familiaritatea adusă de arenă se pierde. Cu toate aceste compromisuri și riscuri pentru sănătate existente, ni se cere să încheiem o competiție care nu mai are nicio asemănare cu cea pe care am început-o și care poate avea ca rezultat retrogradarea unei echipe mici ca Watford din Premier League. Este corect? Are ceva în comun cu integritatea sportului? Desigur că nu
Duxbury dă ca exemplu Bundesliga, cea care va reveni peste 7 zile: "Ei au găsit un mod prin care să implementeze toate propunerile de care am vorbit în Premier League fără să apeleze la terenuri neutre" a mai spus Duxbury.
Acesta admite că felul în care este gestionată situația în Premier League este dominată de interesele fiecărui club.
Criticii vor spune că poziția mea este alimentată de propriul interes și ar avea complet dreptate. Am datoria de a-mi proteja clubul și oamenii angajați de acesta, o parte dintre ei muncind mai bine de 20 de ani la club, și-au dedicat viața pentru el. Nu există altruism în Premier League. Există 20 de interese diferite, unele care se aliniază dar care adesea au ca scop doar protejarea fiecărui club individual. Cum poate fi viitorul pe termen lung al cluburilor determinat după ce au fost schimbate radical condițiile? Cum poate fi considerat așa ceva corect? Să fie date la o parte grijile și temerile este prea simplist. Cu siguranță toate cele 20 de cluburi trebuie să se pună de acord pentru un mod corect prin care să se încheie sezonul
Canalele Eurosport nu sunt disponibile în rețelele Telekom și NextGen, însă ele se regăsesc în continuare la principalii operatori de pe piață. Pentru a le putea urmări din nou, vă rugăm să le solicitați operatorului Telekom, prin apel la Serviciul Relații Clienți (021.404.1234 / 0766.12.1234) sau pe canalele oficiale de comunicare ale acestuia.
Premier League
Sadio Mane vs Darwin Nunez. Iese pe plus Liverpool? Plusuri și minusuri pentru cei doi
29/06/2022 LA 11:51
Premier League
Chelsea încearcă să dea o dublă lovitură: negociază pentru doi jucători de la City
28/06/2022 LA 06:52