Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Solkjaer, încântat de Ronaldo. Ce a răspuns când a fost întrebat de titlu

Cristian Mihală

Publicat 11/09/2021 la 20:42 GMT+3

Portughezul Cristiano Ronaldo a reuşit o dublă pentru Manchester United la revenirea sa pe Old Trafford, sâmbătă, în partida câştigată pe teren propriu de echipa sa, cu scorul de 4-1, în faţa formaţiei Newcastle United, în cadrul etapei a patra a campionatului de fotbal al Angliei. La final, Ole Gunnar Solkjaer a făcut o analiză a partidei și a vorbit la superlativ de portughez.

Ronaldo mit einem Doppelpack bei seinem Debüt

Credit imagine: SID

Primit ca un erou de fanii lui Manchester United, starul lusitan a deschis scorul în finalul primei reprize, profitând de o respingere greşită a goalkeeper-ului oaspeţilor, Freddie Woodman, după un şut la poartă al lui Maason Greenwood (45+2). Cristiano Ronaldo şi-a adus din nou echipa în avantaj, în minutul 62, la capătul unei acţiuni ofensive iniţiate de fundaşul Luke Shaw.
Finalul a fost de senzație, cu două goluri de generic în poarta nefericitului Woodman, astfel că Ole Gunnar Solkjaer nu poate fi altfel decât mulțumit de echipa sa și de debutul lui CR7.
"Când câștigi un meci, te bucuri. Când îi vezi pe fani atât de fericiți, nu ai cum să fii altfel decât fericit. Au fost așteptări mari de la băieți, în special de la Cristiano, dar s-au descurcat de minune. Ronaldo e un golgheter fantastic, simte incredibil momentele, știe să se poziționeze perfect. A jucat foarte bine, dincolo de cele două goluri marcate. A pasat, a creat culoare, a fost incredibil", a explicat Solskjaer la final.

Bruno Fernandes - Ronaldo, parteneriat ideal pentru Solskjaer

La națională, Bruno Fernandes a fost în ultimii ani eclipsat complet de Ronaldo, lucru evident din cifrele mijlocașului. Unii se tem că fostul jucător al lui Sportung va păți la fel și la club, odată cu venirea golgheterului all-time din Champions League, dar azi cei doi au conlucrat în multe momente perfect.
"Fotbaliștii mari mereu pot să joace împreună. Au un respect fantastic între ei, se știu bine de la națională, vom lucra ca acest parteneriat să se îmbunătățească și mai mult în continuare", a mai spus tehnicianul lui United.
Mulți specialiști vedeau la începutul sezonului o luptă în doi pentru titlu - între City și Chelsea -, United și Liverpool fiind puțin în spatele echipelor lui Guardiola și Tuchel. Acum, când lotul "diavolilor" a fost completat cu fotbaliștii world-class, ca Varane, Jadon Sancho și Ronaldo, trupa de pe Old Trafford e văzută de tot mai mulți cu șanse să obțină primul titlu post Alex Ferguson.
Solkjaer pare conștient că e obligat să aducă titlul pe Old Trafford, dar știe că lupta în cel mai puternic campionat din lume e una teribilă și micile detalii vor face diferența la final.
"E prematur să spunem unde ne vom clasa la finalul sezonului. Sunt câteva echipe foarte bine. Trebuie să avem consistență, să evoluăm constant bine. Dacă se va întâmpla așa, cu siguranță că, atunci când se va trage linie, vom fi mulțumiți de stagiunea noastră", a concluzionat tehnicianul norvegian.
Cristiano Ronaldo (36 ani), cvintuplu câştigător al Balonului de Aur, s-a despărţit în această vară de formaţia italiană Juventus Torino şi a semnat un contact pe doi ani cu Manchester United, echipă la care a mai evoluat între 2003 şi 2009, perioadă în care a înscris 118 goluri în 292 de meciuri.
Leeds - Liverpool
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Subiecte asemănătoare
Distribuie acest articol
Promo
Promo