Liverpool a devenit campioana Angliei pentru prima dată după 30 de ani. Echipa lui Jurgen Klopp și-a adjudecat matematic titlul, după ce Chelsea a învins cu 2-1 pe Manchester City şi nu o mai poate ajunge în clasament pe Liverpool. În urma acestei victorii a lui Chelsea, Manchester City este la 23 de puncte de Liverpool, cu 7 etape înainte de final. Astfel, Liverpool şi-a adjudecat matematic titlul cu numărul 19 din istoria clubului şi primul după o pauză de 30 de ani.
"Cormoranii" au strâns diferența față de United la numărul de titluri all-time (20-19 în favoarea "diavolilor"), motiv pentru Solskjaer să recunoască faptul că United suferă. Totuși, tehnicianul nordic al trupei de pe Old Trafford a găsit puterea să își felicite marea rivală.
"Felicitări pentru Jurgen Klopp și pentru jucătorii lui. De fiecare dată când vedem pe altcineva ridicând trofeul, simțim durere. Aceasta este mentalitatea celor de la Manchester United, o formație obișnuită să câștige. Bineînțeles că ne dorim ca în viitor noi să cucerim titlul, aceasta este marea provocare a noastră", a spus Solskjaer, într-un interviu pentru MUTV.
Premier League
Jurgen Klopp nu renunță! Ce a spus despre lupta pentru titlul de campioană în Premier League
IERI LA 07:06

Solskjaer e convins că Liverpool nu va instaura hegemonia în Premier League

United a luat ultimul titlu în 2012-2013, când la cârma echipei se afla legendarul Sir Alex Ferguson.
În epoca Premier League, formația de pe Old Trafford a cucerit 13 titluri, iar dominația din anii '90 - '00 nu va mai fi la îndemâna cuiva în viitorul apropiat, e convins Solskjaer.
"Nu cred că cineva va mai putea să cucerească titluri în serie, așa cum am făcut noi sub comanda lui Sir Alex. Ferguson a fost un maestru, cu el simțeam că nu putem coborî din top. Trebuie să ne asigurăm că vom reveni acolo, în frunte e locul lui United. Nu îmi pot imagina să treacă peste 20 de ani fără ca titlul să poposească din nou pe Old Trafford. Vom face tot ce depinde de noi să reducem distanța existentă în acest moment între United și Liverpool și chiar să devenim mai buni decât ei", a mai spus Solskjaer.
În etapa următoare, Manchester City o va întâlni pe Liverpool pe Etihad şi, conform tradiţiei, jucătorii echipei lui Pep Guardiola vor fi nevoiţi să facă o gardă de onoare pentru jucătorii noii campioane a Angliei, FC Liverpool.
Premier League continuă în acest weekend, când în Anglia se joacă și FA Cup. Programul transmisiunilor, pe canalele Eurosport, este următorul:
https://i.eurosport.com/2020/06/26/2839287.jpg
Premier League
OFICIAL - Rafa Benitez, dat afară de Everton. Un fost jucător legendar, aproape să îi ia locul
16/01/2022 LA 15:11
Premier League
Se "trezeşte" Liverpool! Klopp e gata să plătească o sumă impresionantă pentru "Firmino al Franţei"
16/01/2022 LA 12:53