Ed Woodward, vicepreședintele executiv al lui United a declarat recent că îl va sprijini pe Ole Gunnar Solskjaer în perioada de trasnferuri din ianuarie. Principalul post unde United are nevoie urgentă de un jucător este cel de fundaș central, lacunele defensive ale echipei fiind evidente în această primă parte a campionatului.
Potrivit jurnaliștilor de la Eurosport.uk, United are în vizor 3 fundași centrali și sunt șanse foarte mari ca măcar unul să ajungă pe Old Trafford în ianuarie. De asemenea, "diavolii" vor încerca din nou să îl transfere pe Jadon Sancho, jucător pentru care au insistat foarte mult și în vară, dar Borussia Dortmund a refuzat atunci mai multe oferte.

Cei 4 jucători vizați de Manchester United în ianuarie

Premier League
Viitorul lui Ronaldo a fost scris! Anunțul făcut de Ten Hag, noul antrenor al "diavolilor"
16/05/2022 LA 11:20
1. Dayot Upamecano (Red Bull Leipzig)
Fundașul lui Leipzig este unul dintre cei mai curtați fundași centrali din lume în acest moment. Francezul de 22 de ani a semnat în vara acestui an un nou acord cu clubul din Bundesliga, valabil până în 2023, dar există o clauză de reziliere în valoare de 45 de milioane de €, care va intra însă în vigoare abia în vara viitoare.
Există totuși posibilitatea ca Upamecano să plece acum de la Leipzig, în cazul unei oferte consistente. La fel ca majoritatea echipelor din Europa, Leipzig are seriaose probleme financiare și ar fi greu să refuze o ofertă care să se apropie de suma clauzei de reziliere.
https://i.eurosport.com/2020/01/07/2748155.jpg
2. Ben White (Brighton)
Fundașul lui Brighton a atras atenția în sezonul precedent, când a evoluat sub formă de împrumut la Leeds. Acesta a pus serios umărul la promovarea echipei lui Bielsa, care a vrut să-l transfere definitiv în vară, dar oficialii "pescărușilor" au refuzat oferta.
Evoluțiile lui Ben White din acest start de sezon au continuat să fie la înălțime și a devenit clar că pleacarea sa de la Brighton este doar o chestiune de timp. Prețul său ar fi în jur de 50 de milioane de €, iar United are concurență serioasă, deoarece tânărul de 22 de ani este și în vizorul lui Liverpool, mai ales pe fondul numeroaselor accidentări ale fundașilor centrali ai lui Klopp.
3. Ozan Kabak (Shalke 04)
Cea de-a 3-a variantă a lui United pentru centrul defensivei este internaționalul turc Ozan Kabak. Chiar dacă evoluează la una dintre cele mai slabe echipe din Europa (Shalke nu a mai câștigat în Bundesliga din sezonul precedent), Kabak a impresionat prin calitățile sale.
Shalke are serioase probleme financiare și ar fi dispusă să-l cedeze pe Kabak în această iarnă, pentru o sumă mai mică de 45 de milioane de €, atât cât este clauza de reziliere. Turcul are însă doar 20 de ani și lipsa sa de experiență la nivel înalt poate fi un mare dezavantaj. Totuși, el se încadrează perfect în filozofia lui Solskjaer, aceea de a cumpărat tineri de mare perspectivă pe care să-i modeleze după concepția sa.
4. Jadon Sancho (Borussia Dortmund)
Jadon Sancho rămâne un obiectiv declarat al celor de la United, iar mercato-ul din ianuarie ar putea fi un moment perfect pentru realizarea transferului. Sancho a avut un start mai puțin reușit de sezon, iar oficialii Borussiei s-ar putea decide să îi dea drumul în ianuarie.
Dacă jocul englezului va continua să fie modest, prețul său va scădea, deci gruparea de pe Signal Iduna Park ar putea accepta o altă ofertă de la United în perioada următoare, mai ales dacă și jucătorul își dorește să revină în țara natală.
Meciuriele din Premier LEague de pe Eurosport vă sunt oferite de Superbet.
https://i.eurosport.com/2020/12/22/2959880.jpg
Liga
Un star de la Barcelona renunță la o sumă mare de bani pentru a ajunge sub comanda lui Guardiola
15/05/2022 LA 14:32
Premier League
Ten Hag pregătește o mutare de geniu! Transferul prin care United încearcă să dea o dublă lovitură
15/05/2022 LA 07:21