Daily Mail susține că aplicația va funcționa ca un "pașaport digital de sănătate", cu ajutorul căruia oamenii vor fi testați împotriva coronavirusului. Aplicația respectivă ar urma să fie utilizată de cadrele medicale NHS (National Health Securities) din Marea Britanie. În prezent, planul este analizat de Guvern.
Sursa citată susține că directorul executiv al Premier League, Richard Masters, va încerca să introducă această aplicație și la meciurile din campionatul Angliei, pentru a putea verifica starea de sănătate a spectatorilor, înainte de intrarea pe stadion. Masters va discuta în următoarele zile cu compania creatoare VST Enterprises (VSTE), în vederea obținerii aplicației respective. La ora actuală, VSTE lucrează împreună cu alte două firme specializate în teste medicinale, în vederea perfecționării aplicației, denumită V-COVID.
Cu ajutorul V-COVID ar urma să fie înregistrate rezultatele testelor anti-coronavirus, prin care autoritățile, cadrele medicale și organizatorii unor evenimente viitoare (spre exemplu, meciurile din Premier League) vor putea afla starea de sănătate actuală a indivizilor, folosind noul cod digital: VCode.
Premier League
Imagini sinistre din barajul din promovare în Premier League. Un fan l-a făcut K.O. pe Billy Sharp
ACUM 8 ORE

V-COVID, dorită în Premier League și Formula 1

În acest context, spectatorii care vor dori să meargă la partidele din Anglia vor fi nevoiți să prezinte, în momentul achiziționării biletelor, pașaportul de sănătate de pe telefonul mobil. Acesta va fi scanat de angajații de la securitate, care se vor asigura că nicio persoană prezentă pe stadion nu are coronavirus.
Și oficialii Formula 1 au fost atrași de noua aplicație, pe care se gândesc s-o folosească înaintea Grand Prix-urilor.
Cu ajutorul aplicației V-COVID, toate competițiile sportive vor putea implementa un sistem simplu și eficient, prin care sănătatea spectatorilor va fi asigurată.", a explicat Louis-James Davis, finanțatorul companiei VSTE.
La fel ca majoritatea campionatelor din Europa, Premier League a fost suspendat pe o perioadă nedeterminată din cauza pandemiei, iar în acest moment jucătorii cluburilor se află în autoizolare la domiciliu.
Canalele Eurosport nu sunt disponibile în rețelele Telekom și NextGen, însă ele se regăsesc în continuare la principalii operatori de pe piață. Pentru a le putea urmări din nou, vă rugăm să le solicitați operatorului Telekom, prin apel la Serviciul Relații Clienți (021.404.1234 / 0766.12.1234) sau pe canalele oficiale de comunicare ale acestuia.
Premier League
Klopp, uluit de "Ferrariul din garaj". Germanul, genial: "E o crimă că nu îl bag mai des!"
ACUM 8 ORE
Premier League
Mbappe, răspunsul lui Liverpool la transferul lui Haaland? Anunțul făcut de Jurgen Klopp
IERI LA 08:22