Soluția inedită prin care se poate încheia sezonul din Premier League! Wembley, piesa de rezistență

Cosmin Cioboata

Actualizat 12/04/2020 la 23:10 GMT+3

Sezonul din Premier League a fost suspendat din cauza pandemiei, jucătorii se află în carantină și momentan nu a fost anunțată o dată oficială de reluare a meciurilor.

Wembley Tricolori: Stadion leuchtet Grün, Weiß und Rot

Credit imagine: SID

În presa internațională au tot apărut discuții pe marginea revenirii fotbalului din Anglia, însă o decizie oficială încă nu a fost anunțată. O altă problemă este reprezentată de modul în care se vor desfășura partidele în momentul reluării campionatului: cu sau fără spectatori.
9 etape au mai rămas de disputat din sezonul actual din Premier League. Mai precis, cluburile din topul fotbalului englez vor mai avea de jucat, per total, 113 meciuri. Potrivit ultimelor informații obținute de jurnaliștii The Times, "toate aceste partide se vor desfășura sub forma unui eveniment TV (n.r. - fără spectatori)". Britanicii, aflați în strânsă legătură cu organizatorii Premier League, susțin că "s-ar putea disputa câte 4 meciuri pe zi dacă acest lucru va fi necesar, urmând ca Wembley să găzduiască o parte dintre ele."
În aceste condiții, sezonul va putea fi încheiat cât mai repede, iar veniturile din drepturile TV nu vor fi pierdute.

Sumele uriașe primite din drepturile TV

Începând cu actualul sezon de Premier League a început un nou ciclu de 3 ani pentru drepturile TV, valoarea totală a contractului fiind de 9.2 miliarde de lire sterline. Liverpool ar urma astfel să încaseze în jur de 175 de milioane de lire sterline din drepturi TV pentru acest sezon, cel în care urmează să devină campioana Angliei pentru prima dată după 30 de ani. Și echipele din subsol câștigă sume impresionante - spre 100 de milioane de lire -, astfel că miza primei ligi engleze e imensă.

Antrenamentele se vor relua pe 16 mai

Potrivit Daily Mail, Liga Profesionistă Engleză a informat toate cluburile că jucătorii vor putea să revină la antrenamente de pe 16 mai. Mai mult, există posibilitatea ca fotbaliștii să se poată pregăti chiar mai devreme, în funcție de cum va evolua criza coronavirus.
Cert e că planul în acest moment e ca după jumătatea lunii viitoare, cel mai puternic campionat din lume să revină, urmând ca toate etapele până la finalul sezonului să se termine în doar 56 de zile.
Fotbaliștii nu vor mai beneficia ulterior de o vacanță, astfel încât viitorul sezon să nu fie foarte tare afectat. Concret, după ce stagiunea în curs se va termina, va fi o pauză foarte scurtă înainte de începutul noului sezon.
Canalele Eurosport nu sunt disponibile în rețelele Telekom și NextGen, însă ele se regăsesc în continuare la principalii operatori de pe piață. Pentru a le putea urmări din nou, vă rugăm să le solicitați operatorului Telekom, prin apel la Serviciul Relații Clienți (021.404.1234 / 0766.12.1234) sau pe canalele oficiale de comunicare ale acestuia.
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Subiecte asemănătoare
Distribuie acest articol
Promo
Promo