Articol scris de Alex Iuga
În episodul cu numărul 6 al acestui joc, vă invităm să votați cel mai bun mijlocaș box to box care a câștigat Premier League.
Mai jos aveți cele 4 variante alese de noi pentru acest post:
CARE A FOST CEL MAI BUN MIJLOCAȘ "BOX TO BOX" CARE A CÂȘTIGAT VREODATĂ PREMIER LEAGUE
Premier League
Blestemul numărului "9", la Chelsea. Lukaku, ultimul de pe o listă lungă de eșecuri
30/06/2022 LA 09:21

Paul Scholes

Unul dintre cei mai buni mijlocași din istoria campionatului englez, Paul Scholes, a fost un adevărat erou pentru Manchester United. Născut la Oldham, în Manchester, acesta a evoluat încă de la juniori la ”Diavolii Roșii”, alături de care și-a petrecut toată cariera fotbalistică.
Scholes a câștigat alături de Sir Alex Ferguson, tot ce se putea câștiga. Are 11 trofee Premier League, 3 FA Cup, 2 Cupe ale Ligii, 5 Supercupe, o Cupă Intercontinentală, un Campionat Mondial al Cluburilor și 2 trofee UEFA Champions League. A mai câștigat un Campionat European U18 cu Naționala Angliei.
Nu există un singur cuvânt care să îl descrie pe Scholes, pentru că acesta a fost pur și simplu un jucător cum rar pe vezi terenul de fotbal. În prezent este coproprietarul clubului Salford City, echipă din Liga a 4-a engleză.
https://i.eurosport.com/2014/06/12/1255881.jpg

Cesc Fabregas

Considerat unul dintre cei mai mari trădători din istoria lui Arsenal, Fabregas a fost un jucător care a fost titular la mai toate cluburile pe la care a fost. A fost crescut la academia celor de la Mataro, iar la 10 ani a ajuns la celebra academie a Barcelonie, La Masia. La 16 ani a ajuns la Londra, iar la 17 ani a debutat deja în Premier League, într-o victorie 4-1 pe terenul lui Everton.
A stat nu mai puțin de 8 ani pe Emirates, după care s-a întorsc acasă, la Barcelona. În 2014 a ajuns la Chelsea, rivala celor de la Arsenal, motiv pentru care a fost numit trădător. După 5 ani la Chelsea, acesta a plecat să o ajute pe AS Monaco să se salveze de la retrogradare, iar acum monegascii se află pe locul 4, cu șanse bune la titlu.
Ca trofee, Cesc a câștigat cam tot ce se putea, excepție făcând trofeul UEFA Champions League:
  • Arsenal: FA Cup, Supercupa, Cupa Ligii.
  • Barcelona: LaLiga, Copa del Rey, 2 Supercupe ale Spaniei, o Supercupă a Europei și un Campionat Mondial al Cluburilor.
  • Chelsea: 2 titluri Premier League, FA Cup, Cupa Ligii Angliei, Europa League.
  • Naționala Spaniei: Cupa Mondială din 2010 + Campionatul European în 2008 și 2012

N'Golo Kante

Kante a împlinit chiar în această săptămână vârsta de 30 de ani. Francezul este unul dintre cei mai buni jucători din istoria Premier League la recuperări, iar odată cu venirea la Chelsea, a devenit și un marcator. Crescut la academia celor de la Boulogne, a avut o carieră incredibilă. În anul 2015 a fost adus la Leicester, de la Caen, o echipă tocmai salvată de la retrogradare. Acesta a reușit să scrie istorie alături de Mahrez, Vardy, Drinkwater, Schmeichel și mulți alții, câștigand Premier League, cea mai mare surpriză din istoria Campionatului Englez.
După doar un an pe King Power Stadium, acesta a ajuns la Chelsea, unde se simte excelent. De asemenea are și 45 de meciuri la Echipa Națională a Franței, cu care a câștigat Campionatul Mondial din Rusia din 2018. Pe lângă aceste 2 trofee mari, a mai reușit să câștige un alt trofeu Premier League la primul său sezon la Chelsea, FA Cup tot cu Chelsea și Europa League în 2019, tot cu echipa din capitala Angliei.
https://i.eurosport.com/2017/05/22/2089165.jpg

Yaya Toure

Unul dintre artizanii celor de la Manchester City, unul dintre oamenii care au construit ceea ce înseamnă acum echipa din Manchester, este Yaya Toure. De-a lungul carierei, a jucat la multe cluburi importante, dar cel mai mare impact l-a avut la City. A fost un mijlocaș puternic, cu tehnică și cu execuții extraordinare. A fost unul dintre cei mai importanți jucători din istoria ”Cetățenilor” și din istoria Naționalei Coastei de Fildeș.
Ca trofee, acesta a câștigat cam tot ce se putea:
  • Olympiakos: o Cupă și un Campionat.
  • Qingdao Huanghai: Liga a 2-a din China
  • FC Barcelona: 2 La Liga, Copa del Rey, Supercupa Spaniei, UEFA Champions League, Supercupa Europei și Campionatul Mondial al Cluburilor.
  • Manchester City: 3 trofee Premier League, FA Cup, de 2 ori Cupa Ligii Angliei și o Supercupă a Angliei.
Yaya Toure a fost unul dintre cei mai buni jucători care au evoluat vreodată în Premier League, și de aceea este pe aceasă listă scurtă a celor mai buni jucători care au reușit să se impună în cel mai puternic campionat din lume.
Premier League
Sadio Mane vs Darwin Nunez. Iese pe plus Liverpool? Plusuri și minusuri pentru cei doi
29/06/2022 LA 11:51
Premier League
Chelsea încearcă să dea o dublă lovitură: negociază pentru doi jucători de la City
28/06/2022 LA 06:52