Articol scris de Alex Iuga
După ce în episoadele precedente ați ales portarul, fundașul dreapta și perechea de fundași centrali, astăzi vă învităm să completați linia de apărare, prin alegerea celui mai bun fundaș lateral stânga care a câștigat vreodată Premier League.
Mai jos aveți cele 4 variante alese de noi pentru acest post. Puteți vota aici opțiunea dumneavoastră.
Premier League
Blestemul numărului "9", la Chelsea. Lukaku, ultimul de pe o listă lungă de eșecuri
30/06/2022 LA 09:21

Ashley Cole

Au trecut deja un an și jumătate de la retragerea fostului mare fundaș stânga al celor de la Chelsea, Arsenal, AS Roma sau al Naționalei Angliei. A fost un jucător foarte disciplinat din punct de vedere tactic, și un lider pe teren. Este printre puținii jucători care au reușit să câștige titlul în Premier League cu mai multe echipe.
Are 3 titluri în Premier League, 2 cu Arsenal, unul cu Chelsea. De asemenea a obținut și de 7 ori FA Cup(4 cu Chelsea, 3 cu Arsenal), o Cupă a Ligii Angliei cu Chelsea, 6 Supercupe ale Angliei( 4 cu Arsenal și 2 cu Chelsea). Pe lângă aceste trofee interne, acesta a reușit să câștige și cele mai importante competiții la nivel european, Europa League în 2013 și UEFA Champions League în 2012, ambele cu Chelsea. A fost categoric unul dintre cei mai buni fundași laterali din istoria Premier League și a Naționalei Angliei.
https://i.eurosport.com/2018/04/09/2310108.jpg

Denis Irwin

Fostul fundaș stânga al celor de la Manchester United, este o altă găselniță a lui Sir Alex Ferguson. Acesta l-a adus pe Irwin la Manchester United în 1990 și a părăsit clubul de pe Old Trafford în 2002.
În cei 12 ani petrecuți la Manchester acesta a cucerit o mulțime de trofee, printre care 7 trofee în Premier League, 3 FA Cup, o cupă a Ligii, 4 supercupe ale Angliei, o cupă Intercontinentală, o supercupă a Europei și un trofeu UEFA Champions League. Ajuns la 55 de ani, irlandezul Irwin a evoluat în cariera sa în nu mai puțin de 600 de meciuri, reușind să marcheze 41 de ori și oferind 23 de pase decisive.
https://i.eurosport.com/2019/07/31/2648138.jpg

Patrice Evra

Fostul fundaș stânga francez, născut însă la Dakar, în Senegal, a fost unul dintre cei mai buni fundași stânga din istoria lui Manchester United. Acesta a evoluat 8 sezoane pentru ”Diavoli”, alături de care a câștigat de 5 ori Premier League, un trofeu UEFA Champions League, 3 cupe ale Ligii Angliei, 4 Supercupe ale Angliei și un campionat Mondial al Cluburilor.
Acesta a mai câștigat de asemenea alte 7 trofee(6 cu Juventus, 3 campionate, 2 cupe și o supercupă a Italiei, și o cupă a Ligii Franței cu AS Monaco în 2003). Acesta s-a retras din activitate în 29 Iulie 2019, la un an de la despărțirea de West Ham United. A evoluat în carieră 806 meciuri, marcând 20 de goluri și oferind 51 assisturi.
https://i.eurosport.com/2019/01/17/2502839.jpg

Andy Robertson

Ultima variantă pentru această poziție este cel mai bun fundaș stânga din Premier League la ora actuală. Robertson este jucătorul cu cea mai mare creștere în ultimii ani, trecând de la postura de necunoscut, jucător de lot la Hull City, la postura de titular indiscutabil la campioana în exercițiu, Liverpool.
Este un jucător care se potrivește perfect stilului de joc implementat de Jurgen Klopp la Liverpool. În cei 3 ani și jumătate petrecuți pe Anfield, a reușit să contribuie decisiv la primul titlu Premier League din istoria lui Liverpool. Pe lângă acest trofeu, a mai câștigat un trofeu UEFA Champions League, un Campionat Mondial al cluburilor și o Supercupă a Europei. Acesta a reușit la finalul anului trecut să se califice la Euro 2021 cu naționala Scoției, o performanță extraordinară pentru scoțian.
Meciurile din Premier League de pe Eurosport vă sunt oferite de Superbet.
Premier League
Sadio Mane vs Darwin Nunez. Iese pe plus Liverpool? Plusuri și minusuri pentru cei doi
29/06/2022 LA 11:51
Premier League
Chelsea încearcă să dea o dublă lovitură: negociază pentru doi jucători de la City
28/06/2022 LA 06:52