Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Sondaj Eurosport | Care a fost cel mai bun fotbalist sud-american care a jucat în Premier League

Nicu Savin

Actualizat 28/02/2021 la 08:51 GMT+2

Eurosport.ro vă propune să votați care este cel mai bun fotbalist care a jucat vreodată la un club de Premier League.

Sergio Aguero, Fernandinho și Martin Demichelis, în tricoul lui Manchester City

Credit imagine: Reuters

Fotbaliștii sud-americani au marcat fotbalul european în ultimele decenii, talentul lor extraordinar făcând de multe ori diferența la mari cluburi de pe "Bătrânul continent".
Chiar dacă Premier League nu a fost fieful jucătorilor din America de Sud, au existat mulți fotbaliști din acea zonă care au jucat la cel mai înalt nivel în fotbalul englezesc. Evident, cei mai mulți dintre cei care au atras atenția în Anglia au fost atacanți, dar au fost și câțiva mijlocași sau fundași de mare calitate, care s-au impus în fotbalul britanic.
Care este cel mai bun fotbalist din America de Sud care a jucat în Premier League? Răspunde la Sondaj aici!

Alexis Sanchez (Chile-Arsenal, Manchester United)

În 2014, Alexis Sanchez lăsa Barcelona pentru a ajunge la Arsenal, unde a devenit unul dintre cei mai reprezentativi jucători ai "tunarilor" din ultimii 10 ani. Chilianul nu a reușit să o conducă pe Arsenal către un titlu în Prmier League, dar are 2 Cupe ale Angliei în palmares, fiind marcator în fiecare finală (2015 și 2017).
În ianuarie 2018, Alexis a plecat la Manchester United, dar decizia nu a fost una pre inspirată. Pe Old Trafford evoluțiile sale au fost departe de cele de pe Emirates, astfel că atacantul a plecat la Inter în 2019, prima dată sub formă de împrumut, iar de la începutul acestui sezon definitiv.
În total, Alexis Sanchez a jucat 211 meciuri pentru Arsenal și Manchester United în toate competițiile, marcând 85 de goluri (80 pentru "tunari" ș 5 pentru "diavoli").

Luis Suarez (Uruguay-Liverpool)

Luis Suarez a sosit în 2011 în Premier League și avea o misiune foarte dificilă, aceea de a-l înlocui pe Fernando Torres în atacul lui Liverpool, deoarece ibericul tocmai plecase la Chelsea.
Uruguayanul a răspuns cu vârf și îndesat așteptărilor și devenit în scurt timp unul dintre jucătorii exponențiali ai "cormoranilor". Suarez a rămas doar 3 sezoane și jumătate în Premier League, dar a fost suficient pentr a-și lăsa amprenta asupra acestui campionat.
Cele 69 de goluri în 110 apariții în Premier League pentru Liverpool nu au ajutat însă clubul de pe Anfield să câștige vreun titlu, cel mai aproape fiind în stagiunea 2013-2014, când a pierdut pe final poziția de lider.
Sergio ' Kun' Agüero

Kun Aguero (Argentina-Manchester City)

Sosit la Manchester City în 2011, de la Atletico Madrid, Kun Aguero nu este doar un sud-american foarte bun care a jucat în Premier League, ci unul dintre cei mai mari fotbaliști din istoria clubului de pe Etihad.
Aguero a avut nevoie de numai un sezon pentru a le aduce "cetățenilor" primul titlul după o pauză de peste 4 decenii, argentinianul marcând celebrul gol din prelungirile partidei cu West Bromwich din ultima etapă a sezonului 2011-2012, care a mutat titlul de pe Old Trafford pe Etihad.
Aguero este la al 10 sezon în tricoul lui City, alături de care a mai câștigat alte 3 titluri în Premier League (2014, 2018 și 2019), devenind și cel mai bun marcator din istoria formației, cu 256 de goluri în 381 de partide.
Gilberto Silva played for Arsenal between 2003 and 2008

Gilberto Silva (Brazilia-Arsenal)

După ce s-a încoronat campion mondial cu naționala Braziliei la mondialul asiatic din 2002, Gilberto Silva a ajuns în Premier League, la Arsenal. Alături de Patrick Vieira a alcătuit una dintre cele mai bune perechi de mijlocași centrali din acea epocă, contribuind decisiv la marea performanță a "tunarilor" din sezonul 2003-2004, când, sub bagheta lui Arsene Wenger, au câștigat campionatul fără înfrângere.
Timp de 6 ani, Gilberto Silva a oferit disciplină și echilibru în jocul "tunarilor", echipa câștigând 105 din cele 170 de meciuri din Premier League la care brazilianul a fost pe teren.
Manchester City’s Fernandinho celebrates scoring his side’s fourth goal of the game during the Premier League match at The London Stadium, London.

Fernandinho (Brazilia-Manchester City)

Transferat la Manchester City de la Șahtior Donetsk în 2013, în schimbul a 35 de milioane de £, Fernandinho a fost omul cheie de la mijlocul terenului indiferent de numele antrenorului care a stat pe banca cetățenilor.
Importanța sa în istoria acestei echipe este una foarte mare. Deși nu avut expunerea mediatică a unui Aguero. de exemplu, Fernandinho a fost omul din umbră, care a făcut ordine în jocul "cetățenilor". Dacă ne raportăm la prețul său în raport cu ce a oferit în cei aproape 8 ani de când a ajuns în Premier League, putem spune că Manchester City a făcut o afacere excelentă.
Meciurile din Premier League de pe Eurosport vă sunt oferite de Superbet.
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Subiecte asemănătoare
Distribuie acest articol
Promo
Promo