Pe 1 decembrie 1959, FC Liverpool a început o perioadă minunată în istoria clubului. Angajarea lui Bill Shankly a schimbat cursul unei echipe care în primii 67 de ani de existență cucerise doar 8 trofee. Cel mai longeviv manager din istoria clubului, Tom Watson a adus și primul titlu în 1901, dar Bill Shankly a început construcția unui club legendar. Scoțianul a schimbat mentalități și a adus în cei 16 ani în care a fost pe banca lui Liverpool 11 trofee pe Anfield. Shankly rămâne celebru și pentru o declarație extraordinară.
Unii oamenii cred că fotbalul este o chestiune de viață și de moarte. Nu-mi place atitudinea asta! Vă asigur că e o chestiune mult mai serioasă de atât - Bill Shankly
După retragerea lui Shankly din 1974, secundul său Bob Paisley a continuat această poveste de dragoste dintre Liverpool și glorie.
Premier League
Jurgen Klopp nu renunță! Ce a spus despre lupta pentru titlul de campioană în Premier League
IERI LA 07:06
https://i.eurosport.com/2012/01/23/802642.jpg

Paisley, omul providențial la Liverpool

Bob Paisley nu a avut niciodată aura lui Bill Shankly, dar a reușit să aducă la Liverpool de trei ori Cupa Campionilor și în total 20 de trofee în 9 ani. Cu cele 6 titluri în 8 sezoane, Paisley rămâne în istoria lui Liverpool ca cel mai de succes manager al clubului. Ca și Shankly, Paisley a fost un om care excela la capitolul discurs.
Dacă ești în careu și nu știi ce să faci cu mingea ar fi bine să dai gol și să vezi după aceea ce alte opțiuni aveai - Bob Paisley

Dalglish, scoțianul cu Liverpool în suflet

Protagonist în toate succesele lui Paisley, cu 130 de goluri în cele 6 sezoane magice, Kenny Dalglish este privit ca cel mai bun jucător scoțian din istoria lui Liverpool. Ca atacant, Dalglish i-a încântat pe fani cu reușite sale. Celor 20 de trofee ca jucător, lui Dalglish i se adaugă și încă 9 ca manager pe Anfield. Scoțianul este artizanul ultimului campionat câștigat de Liverpool până la venirea lui Klopp, în 1990.
https://i.eurosport.com/2011/04/14/711119.jpg

Rafa Benitez, ole!

2004 este anul în care spaniolul Benitez care o făcuse pe Valencia campioană vine pe Anfield. Deși nu avea aerul unui conquistador, Benitez a știut să readucă bucuria succesului la Liverpool. În finalul primului sezon, spaniolul a trăit momentul de maxim al carierei, la Istanbul. Inspirată de căpitanul legendar Steven Gerrard, Liverpool a revenit de la 0-3 cu Milan și a câștigat cea mai frumoasă finală din istoria Cupei Campionilor/Champions League. A fost primul trofeu de acest gen în Europa după 21 de ani pentru Liverpool și în același timp nașterea unei expresii, "Liverpool Way". Din acel moment, Liverpool a devenit echipa revenirilor imposibile și jucătorii cu cormoranul pe piept au simțit mereu că pot întoarce orice scor. Și au făcut-o de multe ori!
https://i.eurosport.com/2020/06/26/2839288.jpg

Jurgen Meister

Venirea primul german pe banca lui Liverpool a fost privită cu un optimism molipsitor de către fanii lui Liverpool. "Jurgen Klopp are același spirit cu noi" am auzit de nenumărate ori, iar omul venit de la Dortmund a reușit să livreze cu rigurozitate germană. Klopp a reconstruit echipa după filozofia proprie, iar fanii i-au fost alături. La venirea lui Klopp în octombrie 2015, Liverpool însemna Lucas Leiva, Alberto Moreno, Emre Can, Sakho, Sturridge sau Mignolet. 4 ani mai tărziu, Klopp a dinamitat clasamentul Premier League cu Van Dijk, Henderson, Alisson, Alexander-Arnold, Robertson, dar mai ales Salah, Mane și Firmino. Klopp și-a calculat perfect pașii, iar investițiile au fost justificate prin sufocarea adversarilor și o serie excepțională de meciuri fără înfrângere.
Greu de tot de ales, dar vă invit să o faceți:
Premier League
OFICIAL - Rafa Benitez, dat afară de Everton. Un fost jucător legendar, aproape să îi ia locul
16/01/2022 LA 15:11
Premier League
Se "trezeşte" Liverpool! Klopp e gata să plătească o sumă impresionantă pentru "Firmino al Franţei"
16/01/2022 LA 12:53