Everton venea pe St. Marys fără Richarlison și parcă asta nu era destul, Carlo Ancelotti s-a gândit că ar fi momentul potrivit să facă încă o schimbare: la mijloc a ieșit Andre Gomes și a intrat Gylfi Sigurdsson, despre care managerul italian a declarat că l-a impresionat la antrenamente.

Vestea bună era legată de revenirea lui James Rodriguez, însă pe măsură ce minutele avansau în prima repriză, era evident că starul columbian nu va avea o zi bună. Southampton a început curajos partida și a pus încet, încet, stăpânire pe joc. Everton a avut probleme defensive, Ben Godfrey fiind trimis în neobișnuitul post de fundaș dreapta, pentru a-i ține locul lui Seamus Coleman.

Premier League
Luna cadourilor în Premier League. Primul: marele derby Tottenham - Arsenal
ACUM 6 ORE

Aceste elemente au contribuit la o primă repriză extrem de slabă a lui Everton, dar și una foarte bună pentru Southampton. Sfinții au deschis scorul în minutul 28 printr-o finalizare foarte bună a lui James Ward-Prowse. Pasa decisivă a venit de la cel care se afla de obicei în celălalt rol, Danny Ings.

De aici încolo gazdele au controlat total partida, singura ocazie adevărată a lui Everton fiind șutul trimis în bară de Sigurdsson. Doar șapte minute mai târziu însă, Che Adams a dublat avantajul lui Soton, co-autor fiind din nou Danny Ings, cel care, după o cursă excelentă pe partea stângă, a trimis o centrare lungă pe care a finalizat-o partenerul său din atac.

Startul excelent de sezon al lui Everton s-a oprit la Southampton

Carlo Ancelotti l-a introdus la pauză pe Bernard în locul lui Alex Iwobi, însă modificarea produsă de italian nu a avut efectul dorit. Sfinții au fost în continuare în control iar viteza cuplului Ings-Adams a pus mari probleme fundașilor Keane și Mina.

Soarta meciului a fost practic decisă în minutul 72 când Lucas Digne a avut o intrare extrem de dură asupra lui Walker-Peters, pe care l-a călcat pe gleznă direct cu crampoanele, din spate. Everton a rămas în 10 oameni și nu a mai reușit să pună probleme.

Meciurile din Premier League de pe Eurosport vă sunt oferite de Superbet.

Premier League
Fanii lui Arsenal au revenit pe Emirates, după 9 luni! Mesajul unuia dintre ei pentru Arteta
ACUM 9 ORE
Premier League
Aston Villa i-a stabilit prețul lui Grealish! Cât vor trebui să plătească granzii din Premier League
IERI LA 16:35