Raheem Sterling este unul dintre cei mai importanți jucători din lotul lui Manchester City, pe care Pep Guardiola se bazează constant în faza ofensivă. Într-un interviu acordat pentru Marca, atacantul de 25 de ani a vorbit despre mai multe subiecte, printre care "dubla" cu Real Madrid din "optimile" Champions League, interdicția UEFA primită de club și un posibil transfer pe Santiago Bernabeu.
Transferat în 2015 de la Liverpool, în schimbul sumei de 63,7 milioane de euro, Sterling privește optimist în viitor, deși decizia din partea UEFA a tulburat puternic apele în cadrul clubului lui Guardiola.
  • Care a fost reacția ta și a colegilor când ați aflat că veți juca cu Real Madrid în "optimile" Champions League?
Premier League
Fotbalistul pentru care Manchester City plătea 32 de milioane de € și-a găsit echipă după 505 zile
IERI LA 18:01
Am avut o reacție bună. Știm cu toții că Real Madrid este un club uriaș, iar pentru noi această dublă manșă reprezintă o provocare. Dacă vrei să faci performanță în Champions League trebuie să joci împotriva celor mai bune echipe. Sincer, nu cred că exista o provocare mai bună decât Real.
  • Ce părere ai despre capacitatea de antrenor a lui Zinedine Zidane?
Este extrem de dificil să câștigi trofeul Champions League de 3 ori consecutiv, nu există urmă de îndoială. Eu cred că este vorba despre o formulă aplicată de Zidane, în niciun caz nu este noroc. Unii oameni pur și simplu au mentalitate de învingători și reușesc să câștige trofee. Aici se încadrează și Zidane, care a fost un fotbalist extraordinar, iar acum face performanță și pe banca tehnică.
https://i.eurosport.com/2019/10/26/2703569.jpg

Sterling: "Nu există multe echipe care ne pot opri"

  • City este expertă în golurile înscrise pe finalul partidei, în timp ce Real s-a obișnuit să primească gol în ultimele minute. Cum vezi această statistică?
Ne dăm seama de acest lucru, dar știm că tot va fi un meci foarte complicat. Va fi unul dintre cele mai importante teste din cariera noastră. Consider că avem un sezon excelent în Champions League, în timp ce în Premier League lucrurile n-au mers conform planului. Așadar, Champions League este șansa noastră să ieșim pe teren și să arătăm de ce suntem în stare. La ora partidei vom fi 100% concentrați. În prezent, nu există multe echipe care ne pot opri, așa că mergem acolo cu încredere.
  • Dacă ai fi manager, ce jucător de la Real Madrid ți-ai dori să transferi?
Luka Modric. Am jucat împotriva lui de câteva ori, în mare parte la națională. Are un stil aparte, parcă plutește pe teren când are mingea la picior. Este foarte plăcut să-l urmărești jucând. Dacă aș fi manager, cu siguranță Modric ar fi în primul "11".
https://i.eurosport.com/2019/12/29/2743611.jpg

Sterling se gândește la Real Madrid

  • Te vezi în tricoul lui Real Madrid într-o bună zi?
Momentan sunt jucătorul lui City și sunt foarte fericit aici. Într-adevăr, Real Madrid este un club fantastic, iar când îmbraci tricoul alb cu siguranță ai un sentiment deosebit. Știi că evoluezi pentru o echipă cu o istorie impresionantă. Chiar dacă situația nu este strălucită în Premier League, mă bucur în continuare de momentele trăite la City. Nimeni nu știe ce-i rezervă viitorul. Sunt un jucător care acceptă noile provocări și, cine știe, poate într-o zi voi ajunge la Real.
  • Vorbești cu vreun jucător de la Real?
În ultimul timp n-am mai avut contact cu niciunul. M-am întâlnit cu câțiva în vacanță, de câteva ori. Cu Isco și Marcelo, în rest nu prea am interacționat cu ei.
  • Merita un jucător de la Manchester City să câștige premiul de "Cel mai bun jucător al Anului în Premier League"?
Da, cu siguranță. Mai ales anul trecut, după ce am câștigat 4 trofee în Anglia. Premiul i-a fost acordat unui jucător de la Liverpool, care a avut un sezon fantastic. Totuși, dacă ne uităm la sezoanele anterioare, și Yaya Toure a înscris 20 de goluri, din postura de mijlocaș, și tot n-a primit aceată distincție. În aceeași situație se regăsește și Aguero, care se află la club de mai mult de 7 ani și a înscris goluri senzaționale.
Aș spune la fel și despre De Bruyne, ale cărui evoluții au fost impresionante. Sunt de părere că jucătorii n-au fost tratați în mod egal la acordarea acestui trofeu. Este imposibil să câștigi titlul în Anglia și să nu primești distincția. Cu siguranță, un jucător de la Liverpool va fi premiat și în acest an, datorită formei din Premier League. Noi am reușit de 4 ori să câștigăm titlul și nu am fost tratați cu același respect.
https://i.eurosport.com/2020/02/17/2777794.jpg

Sterling are încredere în club, în procesul cu UEFA

  • Despre interdicția UEFA ce părere ai?
Pentru moment, nu știm multe despre această decizie. Încă nu a fost confirmată interdicția. Este un drum lung pe care oficialii clubului îl vor urma în continuare. Trebuie să avem răbdare și să așteptăm decizia finală. Personal, am mare încredere în club.
Raheem Sterling s-a clasat pe locul 12 la decernarea Balonului de Aur din 2019, după ce a reușit să câștige 4 trofee alături de Manchester City, în sezonul precedent: titlul, Cupa Angliei, Cupa Ligii și Supercupa Angliei. Din momentul venirii la formația lui Guardiola, Sterling a înscris 89 de goluri și a oferit 71 de assist-uri, în 226 de apariții.
Canalele Eurosport nu sunt disponibile în rețelele Telekom și NextGen, însă ele se regăsesc în continuare la principalii operatori de pe piață. Pentru a le putea urmări din nou, vă rugăm să le solicitați operatorului Telekom, prin apel la Serviciul Relații Clienți (021.404.1234 / 0766.12.1234) sau pe canalele oficiale de comunicare ale acestuia.
Premier League
Englezii anunță că Guardiola ar putea prelua o națională cu nume, după ce va pleca de la City
23/01/2022 LA 15:18
Premier League
Jurgen Klopp nu renunță! Ce a spus despre lupta pentru titlul de campioană în Premier League
23/01/2022 LA 07:06