În vara lui 2020, Bournemouth a retrogradat din prima ligă engleză, după 5 ani în care a entuziasmat cu jocul său extrem de ofensiv. Acea retrogradare a fost una cu scandal, clubul intenţionând să îşi caute dreptatea în justiţie, după o eroare care a avut impact direct asupra stabilirii echipelor care au luat drumul Championship.
Eddie Howe şi-a dat demisia după retrogradare, dar din acest sezon echipa pare îşi fi găsit alt mentor. Scott Parker, tehnicianul care a arătat multe lucruri bune la cârma lui Fulham, a preluat echipa, iar în acest moment Bournemouth are cel mai bun start de sezon din istorie.
CITEŞTE ŞI:
Premier League
OFICIAL - Primul antrenor demis în Premier League, în noul sezon
30/08/2022 LA 09:53
REVOLTĂ ÎN VESTIARUL LUI TOTTENHAM! "NUNO TREBUIE SĂ PLECE" ESTE MESAJUL VEDETELOR CĂTRE DANIEL LEVY

Bournemouth, reinventată de Scott Parker

Cu 11 victorii în 15 etape (au câştigat 9 din ultimele 10 partide), "cireşele" sunt lideri autoritari în Championship şi au doborât o bornă setată în urmă cu 60 de ani, tot în liga secundă. Liverpool e singura formaţie neînvinsă în toate competiţiile din primele 4 ligi engleze, dar, dacă ne raportăm strict la campionat, în aceeaşi situaţie e şi Bournemotuth (11 victorii şi 4 egaluri). "Cormoranii" au jucat, aşadar, cu 5 meciuri mai puţin decât Bournemouth în campionat.
Cifrele formaţiei de pe Dean Court sunt impresionante: deţine a doua cea mai bună ofensivă şi este de departe pe primul loc în privinţa apărării, du doar 8 goluri încasate în 15 meciuri. Lucru destul de surprinzător, dacă ne gândim că pe vremea când evolua în Premier League impresiona ofensiv, dar avea mai mereu o apărare în "piuneze".
Scott Parker a adus multă disciplină şi organizare în defensivă, iar transferul lui Gary Cahill, din această vară, cu siguranţă că a ajutat enorm. Bournemouth vine după nouă meciuri fără gol primit şi 672 de minute fără ca portarul să scoată mingea din plasă, în partidele din deplasare.
În acest moment, Bournemouth pare într-o ligă numai a ei, Fulham fiind singura care ţine cât de cât pasul cu gruparea din sud-vestul Angliei. WBA, care se află pe 3, e deja la nouă puncte distanţă, astfel că în acest moment promovarea în cel mai puternic campionat al lumii pare doar o formalitate. Totuşi, Scott Parker rămâne cu picioarele pe pământ, deşi recunoaşte că e impresionat de jocul formaţiei sale şi de cât de robustă a părut formaţia în acest start de sezon.
"Nu sunt foarte interesat de recordurile pe care le stabilim acum. Campionatul e lung şi încă nu am obţinut nimic. Dar asta nu înseamnă că nu sunt mândru de ce au făcut jucătorii până acum, suntem o formaţie solidă şi matură", a spus managerul lui Bournemouth, după partida în care Dominic Solanke a marcat din nou, ajungând la 12 goluri stagionale.
LG îți aduce mai aproape transmisiunile Eurosport din sporturile de iarnă.
Premier League
Harvey Elliott, moment emoționant după primul gol înscris în Premier League! Cui i-a dedicat reușita
28/08/2022 LA 08:54
Premier League
Klopp, discurs savuros după prima victorie a lui Liverpool: "Măcar nu o să mai fim întrebați asta"
27/08/2022 LA 17:07