Un excelent businessman, Daniel Levy, charimanul lui Spurs, a fost admirat întotdeauna pentru modul în care a avut grijă de finanţele clubului, reuşind să rămână în top fără a cheltui enorm pe transferuri. Asta în condiţiile în care City, United şi chiar Liverpool au dat sute de milioane pentru a-şi întări loturile, doar în ultimii ani.
Ca atare, decizia despărţirii de Pochettino pare una bizară din acest punct de vedere, în condiţiile în care Mirror susţine că Pochettino şi membrii staff-ului său vor fi remuneraţi cu o sumă impresionantă. Concret, pentru a le desface contractele, Spurs va cheltui peste 20 de milioane de euro. La această sumă se adaugă salariile lui Mourinho şi cele ale celor care îl vor ajuta, de pe bancă. Doar portughezul va primi 17,5 milioane de euro anual, până în 2023.

Cum a fost demis Pochettino de la Spurs. Conflictul cu Daniel Levy

Serie A
3 cluburi tari din Europa, pe urmele lui Dybala! Cine se luptă pentru transferul argentinianului
ACUM 12 ORE
Relaţia dintre Levy şi Pochettino s-a deteriorat serios după finala Ligii Campionilor de anul trecut. Tehnicianul a refuzat să îşi asume responsabilitatea rezultatelor, în condiţiile în care, odată cu banii investiţi în noul stadion, Spurs a fost practic inexistentă pe piaţa transferurilor.
Tehnicianul argentinian a anticipat reculul, după ce a dus-o pe Spurs mai departe decât spera orice fan, şi era convins că e nevoie de un schimb de generaţii, actualii jucători ajungând la limita maximă. De partea cealaltă, Levy a considerat că eforturile financiare făcute pentru achiziţionarea lui Ryan Sessegnon, Tanguy Ndombele şi Lo Celso nu îi dau dreptul antrenorului să fie nemulţumit.
Pochettino a explicat că nu are cum să îşi mai motiveze jucătorii, în condiţiile în care Eriksen, Alderweireld şi Vertonghen, piese de bază, au refuzat prelungirea contractului şi se gândesc la plecare. În atare condiţii, rezultatele au fost din ce în ce mai slabe, iar chairmanul lui Spurs i-a imputat antrenorului că a pierdut vestiarul şi că nu găseşte o modalitate să îndrepte lucrurile.
În cele din urmă, tenisunile au escaladat, iar Levy i-a transmis încă de la începutul săptămânii trecute că ar fi cel mai bine să întrerupă colaborarea. Pochettino nici nu a vrut să audă de demisie, astfel că, după mai bine de o săptămână în care boardul lui Spurs a cântărit variantele, a decis să îl destituie pe manager. Cu toate că acest lucru înseamnă despăgubiri de 20 de milioane de euro.
Jose Mourinho revine în Premier League după aproape un an. El a fost anunțat oficial ca antrenor al lui Tottenham Hotspur și va debuta într-o partidă dificilă, pe terenul celor de la West Ham. Meciul va fi sâmbătă de la ora 14.30 și va fi transmis în direct de Eurosport.
Eurosport aduce legendele aproape de fani. Legenda lui Liverpool, John Barnes, va sosi în România pe 30 noiembrie pentru o întâlnire cu fanii și va fi, de asemenea, la emisiunea Premier League Show.
Premier League
Eriksen s-ar putea întoarce în Anglia! Englezii scriu că mai multe cluburi din Premier League îl vor
IERI LA 06:42
Premier League
Arsenal a cerut amânarea partidei cu Tottenham! Ce probleme de lot are Arteta
14/01/2022 LA 20:16