Cluburile din Premier League sunt în fața unor pierderi între 300 și 350 de milioane de lire sterline chiar dacă sezonul va fi reluat, anunță The Guardian. Suma provine din bani din drepturile TV, fiind vorba de penalități care vor trebui suportate de cluburi deoarece nu au putut să respecte obligațiile contractuale.
Aceste penalități sunt legate de oferirea produsului și, mai ales, de momentul în care va fi oferit. Sezonul va putea fi reluat cel mai devreme la jumătatea lunii iunie ceea ce duce la încălcarea contractelor. Un alt aspect este legat de produsul oferit deoarece partidele se vor disputa fără fani.

Pierderi uriașe

Premier League
Salah a primit galbene exclusiv pentru că și-a scos tricoul. Reacția genială a lui Klopp
ACUM 13 ORE
Situația a fost discutată la videoconferința cluburilor de luni și reprezintă unul dintre motivele pentru care se depun eforturi pentru reluarea campionatului. Un factor care motiva cluburile să-și dorească ca sezonul să fie reluat era reprezentat de suma de 762 de milioane de lire pe care o pierdeam dacă sezonul era oprit definitiv.
Însă cluburile sunt conștiente acum că vor pierde o sumă semnificativă de bani indiferent de ceea ce vor face. Astfel, se poartă negocieri între cluburi și deținătorii drepturilor TV pentru găsirea unei soluții astfel încât să se maximizeze vizibilitatea celor 92 de partide rămase de disputat. Momentan, discuția este ca partidele să aibă loc în 7 weekenduri și de 2 ori în timpul săptămânii, cu ore de start diferite astfel încât să poată fi transmise. Există și varianta ca un număr mic de meciuri să fie transmis în mod gratuit pe YouTube.

Fără fani în 2020

Pierderile cluburilor din Premier League nu sunt legate doar de drepturile TV, ci și de absența fanilor. Iar accesul suporterilor pe stadioane nu va fi permis prea curând.
Guvernul britanic a avertizat că partidele s-ar putea disputa cu porțile închise până la descoperirea unui vaccin împotriva coronavirusului.
https://i.eurosport.com/2020/05/11/2817422.jpg
Canalele Eurosport nu sunt disponibile în rețelele Telekom și NextGen, însă ele se regăsesc în continuare la principalii operatori de pe piață. Pentru a le putea urmări din nou, vă rugăm să le solicitați operatorului Telekom, prin apel la Serviciul Relații Clienți (021.404.1234 / 0766.12.1234) sau pe canalele oficiale de comunicare ale acestuia.
Premier League
Lukaku poate fi oprit într-un singur mod: "L-aș lovi, i-aș șopti mizerii la ureche"
17/09/2021 LA 14:53
Premier League
Guardiola, enervat pe o parte a fanilor lui City: "Mi se pun vorbe în gură"
17/09/2021 LA 13:20