Toate cele 20 de cluburi din Premier League au căzut de acord ca banii din drepturile TV să fie încasați conform planului inițial pentru sezonul trecut. Deținătorul drepturilor TV va plăti cu aproximativ 330 de milioane de £ mai puțin față de înțelegerea inițială, dar cluburile vor suporta această pierdere începând cu sezonul viitor.
https://i.eurosport.com/2020/07/23/2854246.jpg

Liverpool încasează 175 de milioane de £

Premier League
Van Dijk a dezvăluit alături de ce fundaș celebru i-ar fi plăcut să joace: "Pe el l-aș alege"
ACUM 11 ORE
Cluburile au decis să amâne pentru sezoanele viitoare acoperirea celor 330 de milioane de £ tocmai pentru ca bugetele echipelor să nu fie afectate în acest moment de criză. Lipsa fanilor de pe stadioane reprezintă un mare handicap pentru formațiile din Premier League, care încasau sume imense din vânzarea de bilete și abonamente. De asemenea, mulți sponsori au dificultăți în a mai susține echipele, astfel că banii din drepturile TV sunt o sursă sigură de finanțare.
În aceste condiții, campioana Liverpool urmează să încaseze suma de 175 de milioane de £ din banii proveniți de la televiziuni pentru cucerirea titlului. În cazul în care s-ar fi decis ca sumele acordate din drepturile TV să fie mai mici încă din acest moment, oficialii de pe Anfield se așteptau ca Liverpool să primească cu aproximativ 21 de milioane de £ mai puțin.
Premier League nu a confirmat încă plățile către cluburi, așa cum se întâmpla de obicei în prima săptămână de la încheierea fiecărui sezon. Acest lucru se datorează faptului că negocierile cu deținătorii drepturilor TV privind modul în care se vor acoperi pierderile nu au fost încă finalizate.
Sezonul recent încheiat a fost primul în care banii din drepturile TV au fost împărțiți cluburilor în funcție de locul ocupat în clasament. Până acum, toate cluburile din Premier League primea aceeași sumă de bani din drepturile TV, iar noul sistem este oarecum împotriva echipelor mai mici, care termină pe locurile din a 2-a jumătate a clasamentului.
De asemenea, cluburile din Premier League au fost de acord cu un alt avans pentru cluburile din ligile inferioare, după plata a 125 de milioane de £ în luna aprilie, deși acea sumă trebuia plătită acum în august.

Liverpool a făcut primul transfer

În urmă cu 2 zile, Liverpool a oficializat primul trasfer al acestei perioade de mercato. Kostas Tsimikas de la Olimpiakos a ajuns la Liverpool pentru aproximativ 11 milioane de £. Fundașul stânga de 25 de ani a impresionat cu Olimpiakos în actualul sezon de Champions League și Europa League, iar Jurgen Klopp a declarat că la urmărit atent înainte de a-l trasfera pe Anfield.
L-am urmărit pe Kostas foarte mult timp și suntem extrem de fericit că până la urmă a semnat. Este vestea perfectă înainte de reunirea echipei. Este un jucător foarte bun, cu o mentalitate de învingător. Îmi place acest lucru. Mentalitatea lui se potrivește perfect cu atmosfera și dorința din vestiarul nostru- Jurgen Klopp
Mutarea lui Tsimikas la Liverpool a susprins pe multă lume. Tsimikas a avut un traseu interesant până în acest moment al carierei, fiind împrumutat la echipe mici din Danemarca și Olanda, înainte să devină un jucător de bază la Olimpiakos. Multă lume se așteaptă la trasferuri mai spectaculoase din partea campioanei Angliei, dar se pare că Jurgen Klopp este mulțumit de lotul pe care îl are și în principiu se va baza pe același nucleu de jucători și în sezonul următor.
Premier League
Liverpool dă marea lovitură pe piaţa transferurilor! 58 de milioane € pentru un atacant fantastic
ACUM 14 ORE
Premier League
Singurul fundaș care l-a speriat pe Haaland: "Un monstru, nu cred că am câștigat vreun duel direct"
ACUM 17 ORE