Ajuns la vârsta de 32 de ani, Lallana a bifat numai 14 apariții în toate competițiile în sezonul trecut, reușind să înscrie un singur gol. Adus în urmă cu 6 ani de la Southampton, în schimbul sumei de 31 milioane de euro, mijlocașul și-a găsit tot mai greu locul în primul "11" al lui Liverpool și a decis să meargă la Brighton. Jurgen Klopp și-a creat un nucleu de 15-16 jucători pe care se bazează la majoritatea partidelor cu miză, astfel că unii dintre jucătorii din lotul "cormoranilor" nu și-au mai găsit locul în echipă aproape deloc. Printre aceștia se numără și Adam Lallana. Concurența de la mijlocul terenului este acerbă, având în vedere că acolo evoluează jucători mai tineri și mai în formă, precum Gini Wijnaldum, Fabinho, Naby Keita și Alex Oxlade-Chamberlain (căpitanul Henderson e punct fix).

Lallana, numit de Klopp "legenda clubului", discuție decisivă despre viitorul său

Ca atare, Lallana a simțit că e posibil să aibă nevoie de o provocare încă din toamna trecută și a vrut neapărat să stea de vorbă cu Jurgen Klopp în acest sens. Inițial unul dintre favoriții neamțului, mijlocașul a avut câteva accidentări destul de grave, care l-au făcut să își piardă locul de titular. După revenire, stafful tehnic nu a mai mizat la fel de mult pe englez, iar acesta a vrut să afle care este planul lui Klopp. Extrem de sincer și de onest, antrenorul campioanei Angliei i-a transmis lui Lallana încă din toamna trecută că ar fi bine să își caute un alt club, pentru că merită să evolueze mai mult.
Liga Campionilor UEFA
Reveniri importante la Liverpool înainte de finala Champions League! Anunțul lui Jurgen Klopp
ACUM 19 ORE
"Am vorbit cu Jurgen încă din octombrie anul trecut. Ne-am așezat la masă și am purtat o discuție deschisă. Am avut mereu o relație extraordinară cu el și știam că va fi sincer. L-am întrebat: 'Îmi expiră contractul în vară, ce va fi pentru mine anul viitor?'. Mi-a spus că am avut un rol important în echipa lui, dar a fost franc, așa cum mă așteptam: 'Sună-ți agentul și începi să îți cauți un alt club'. Am apreciat sinceritatea, nu mă așteptam la altceva. 'Asta nu înseamnă că nu mai ești în planurile mele sau că nu o să mai joci sezonul ăsta, dar vrei să evoluezi regulat, e normal, iar eu nu pot să îți promit asta. După 4 zile de la acea discuție, m-a introdus în meciul de pe Old Trafford și am reușit să egalez. Asta arată ce fel de om e Jurgen, e foarte onest și corect întotdeauna. Mi-a spus că merit să joc mai mult, că am calitate, dar că e foarte greu să obțin ce vreau într-un lot ca al lui Liverpool", a mărturisit Lallana la BBC Radio 5.
Klopp a fost cât se poate de sincer cu Lallana și a știut că nu e nevoie să îl menajeze, pentru că mijlocașul este un fotbalist cerebral și profesionist, care se va pregăti la fel de bine, chiar dacă știe că viitorul lui e legat de alt club. De altfel, neamțul de pe banca tehnică a "cormoranilor" și-a exprimat respectul pe care i-l poartă fostului jucător încă de la începutul sezonului.
"Îmi e dor deja de el, e unul dintre cei mai profesioniști jucători pe care i-am avut sub comandă, se pregătește incredibil. Din punctul meu de vedere, el e deja o legendă pentru Liverpool, dar sunt convins că va putea deveni o legendă și în altă parte", spunea Klopp în septembrie, după startul Premier League.
Meciurile din Premier League de pe Eurosport vă sunt oferite de Superbet.
Liga Campionilor UEFA
Jurgen Klopp a detectat principalul avantaj al lui Liverpool înainte de finala Champions League
IERI LA 14:25
Liga Campionilor UEFA
Tatăl lui Luis Diaz dezvăluie secretul starului de la Liverpool: "Am crezut că va muri"
IERI LA 06:45