Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

"Sunt groaznic după înfrângeri". Ce face Klopp după un eșec și ce apreciază cel mai mult la jucători

Cristian Mihală

Publicat 19/01/2021 la 20:53 GMT+2

Jurgen Klopp a dezvăluit că tolerează prea bine înfrângerile și se închide în el, gândindu-se la ce ar fi putut face diferit pentru ca rezultatul final să fie altul. În egală măsură, germanul a explicat ce calități trebuie să aibă un fotbalist pentru a deveni om de bază sub comanda sa.

Jürgen Klopp (FC Liverpool)

Credit imagine: Getty Images

Fără doar și poate unul din primii 5 tehnicieni din lume, Klopp traversează o perioadă mai complicată la Liverpool. După ce în 2019 a câștigat Champions League, iar stagiunea trecută a condus echipa spre un titlu istoric, primul după 30 de ani, acum "cormoranii" nu sunt în cea mai bună formă. În ultimele 4 meciuri în Premier League nu au câștigat vreun meci, iar în 2021 încă nu au marcat, cel puțin în campionat.
Klopp a recunoscut că se comportă exemplar după eșecuri, consumându-se enorm și meditând la cum ar fi putut gândi diferit meciul, astfel încât rezultatul să fie altul.
"Sunt groaznic după înfrângeri. Am pierdut cu Southampton, am zburat acasă și nu am avut somn. Am stat în bucătărie până după ora 2 AM și m-am gândit la ce am fi putut face mai bine. Nu îmi vărs nervii pe soție, dar nici nu comunic prea mult", a spus Klopp, în cadrul unui podcast realizat de legenda lui Liverpool, Robbie Fowler.

Cum îl "cucerește" un fotbalist pe Klopp

Pentru ca un fotbalist să devină titular indiscutabil la Liverpool, acesta are nevoie de două calități fundamentale, dincolo de valoare: încredere în propriile forțe și respect pentru coechipieri. Fotbalul e un sport în care, independent de evoluția individuală, nu se pot obține prea multe trofee dacă nu ești un jucător de echipă, capabil să se sacrifice și să nu urmărească doar interesul personal.
"Cel mai mult la un jucător îmi place încrederea pe care o are în forțele sale. Dar, în egală măsură, apreciez jucătorii care înțeleg că fără ceilalți (n.r. coechipieri) nu au vreo șansă în fotbal. De asta ai nevoie ca să fii în echipa mea, de încredere și respect pentru toți ceilalți, să nu te pui înaintea grupului", a mai spus tehnicianul german.
Liverpool se pregătește acum de disputa cu Burnley, confruntare care poate fi urmărită joi, de la ora 22:00, în direct pe Eurosport 1 și Eurosport Player.
Meciurile din Premier League de pe Eurosport vă sunt oferite de Superbet.
Program Premier League
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Distribuie acest articol
Promo
Promo