Articol scris de Romeo Ene
Premier League se apropie de final în acest sezon, mai sunt de jucat 4 etape, cunoaştem deja echipele retrogradate, şi, în mare măsura, campioana, iar acum putem să tragem anumite concluzii, cum ar fi, care este cel mai profitabil club din Premier League în acest sezon, în funcţie de banii care au fost cheltuiţi pe transferuri în ultimul mercato de vară.
Premier League
Mane, spre Bayern, Liverpool i-a găsit deja super-înlocuitor! Planul genial al lui Klopp
ACUM 5 ORE

Cât au cheltuit ultimele 8 formaţii din Premier League pe transferuri

Sheffield United, West Brom şi Fulham sunt echipele care au retrogradat şi care vor evolua în Championship din sezonul viitor. Ce este şi mai interesant, deşi a terminat pe ultimul loc, Sheffield a cheltuit cei mai mulţi bani din ultimele 8 echipe pe transferuri, mai exact 50.6 milioane de lire sterline. Nu a fost suficient, iar clubul va reveni în Championship.
Urmează Southampton, cu 36.3 milioane de lire sterline, care a reuşit să se salveze matematic de la retrogradare cu emoţii, apoi Newcastle, în aceeaşi situaţie, după care West Brom, cu 22.3 milioane de lire sterline, a retrogradat în Championship, la fel precum Fulham, care a avut o serie ‘’neagră’’ de 7 partide consecutive fără victorie, dintre care 6 înfrângeri. Brighton şi Crystal Palace au cheltuit ambele câte 20, respectiv 21 de milioane de lire sterline, iar cea mai mică sumă a fost cheltuită de Burnley, aproximativ un milion de lire sterline, o sumă incredibil de mică pentru Premier League.
Sean Dyche, managerul echipei, a făcut o treabă extraordinară şi a reuşit să-şi salveze echipa de la retrogradare, fără sume exorbitante investite în transferuri.
https://i.eurosport.com/2021/05/11/3130357.jpg
Pe lângă cheltuielile de transfer, probabil că s-ar putea dubla majoritatea acestor valori pentru celelalte cluburi, dacă ne gândim salarii și la alte taxe de-a lungul sezonului. Benjamin Gibson a fost cumpărat de Norwich de la Burnley, contra sumei de 2 milioane de lire sterline, astfel clubul a rămas cu un milion de lire sterline profit.
Cu 39 de puncte, Burnley se află pe locul 14 şi a scăpat de emoţiile retrogradării, cu 4 etape înainte de finalul sezonului.
Meciurile din Premier League de pe Eurosport vă sunt oferite de Superbet.
Premier League
Sadio Mane, adio Liverpool! Lovitură de teatru: curtat de Real și PSG, senegalezul a ales alt gigant
ACUM 12 ORE
Premier League
Nottingham Forest, super-campioana uitată care bate la porțile Premier League
25/05/2022 LA 10:38