Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Surpriza pe care i-o pregătește Klopp lui Guardiola la marele derby Liverpool - Manchester City

Cristian Mihală

Publicat 05/02/2021 la 20:26 GMT+2

Jurgen Klopp a admis că oboseala e cauza ultimelor rezultate ale lui Liverpool și a dat de înțeles că va încerca să facă un joc de posesie contra lui Manchester City, duminică.

Guardiola și Klopp, după City - Liverpool 1-1

Credit imagine: Eurosport

Liverpool a înregistrat pentru prima oară în ultimii ani două eșecuri la rând în Premier League pe Anfield, iar titlul pare să se îndepărteze de campioană. Klopp a dat vina pe oboseală și a adus în discuție faptul că City a avut două săptămâni de odihnă, din cauza COVID-19, ceea ce a generat o reacție acidă din partea lui Guardiola.
Pentru meciul de duminică, tehnicianul german al "cormoranilor" se confruntă din nou cu probleme legate de prospețime, dar a lăsat de înțeles că va încerca să facă un joc de posesie, astfel încât jucătorii săi să fie nevoiți să alerge cât mai mult. O adevărată provocare, în contextul în care formația lui Pep e lider incontestabil în Premier League în privința posesiei.
"Antrenament-meci-recuperare, antrenament-meci-recuperare, asta facem. Cu cât ținem mingea mai mult, cu atât va trebui să alergăm mai puțin. E un sezon greu. Cele mai bune meciuri din ultima perioadă le-am avut la Londra, două deplasări grele, dar în care ne-am descurcat foarte bine (n.r. cu Palace și West Ham). Am combinat bine, nu a fost nevoie să alergăm foarte mult. Am depus exact atâta efort cât trebuia. Dar sunt momente în care băieții nu pot. Fizic nu pot. Acum am avut iar doar câteva zile să pregătim partida cu City, va fi greu. Nu caut scuze, dar asta e situația", a spus Klopp în conferința de presă de dinainte de duelul contra "cetățenilor".

Pe cine se va baza Liverpool contra lui Manchester City?

Klopp a confirmat că Alisson, Ozan Kabak, Fabinho și Sadio Mane ar putea fi toți refăcuți fizic pentru confruntarea de duminică, însă nu a putut spune dacă aceștia vor fi sigur și titulari. Având în vedere miza întâlnirii, mai mult ca sigur că Alisson și Mane au o șansă mare să joace din primul minut.
Marea întrebare e legată de cuplul de fundași centrali, în contextul în care în ultima perioadă s-a apelat la tot felul de soluții de conjunctură. Potrivit presei engleze, Ben Davies are o șansă bună să figureze din primul minut, deși nu e exclus, având în vedere adversarul, să se meargă pe varianta Fabinho-Henderson. Chiar dacă niciunul nu e fundaș central la bază, cei doi cunosc bine filosofia de joc a lui Klopp și au mai multă experiență în astfel de dueluri.
"Nu știu cine poate juca încă. Ben și Ozan au avut ieri o ședință video în care li s-a explicat clar ce așteptăm noi pe faza defensivă, au fost învățați care e sistemul și ce trebuie să facă. Azi mai avem un antrenament, mâine va fi o altă ședință de pregătire. Vom vedea dacă vom apela la vreunul dintre ei", a mai spus Klopp.
Liverpool - City e ultima șansă ca trupa lui Klopp să mai rămână în cărți pentru cucerirea campionatului. Marele duel de pe Anfield se joacă duminică, de la 18:30, în direct pe Eurosport 1 și Eurosport Player.
Meciurile din Premier League de pe Eurosport vă sunt oferite de Superbet.
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Subiecte asemănătoare
Distribuie acest articol
Promo
Promo