Conform The Sun, germanul și-a încurajat jucătorii să folosească această tactică atunci când atacă pentru a ști unde să alerge și cui să paseze. Sistemul se folosește de anumite ”declanșatoare” pentru ca jucătorii să știe pe ce parte a terenului să meargă și dacă ar trebui să trimită o centrare lungă în careu sau o pasă scurtă.
Tactica pare să funcționeze pentru că Chelsea este neînvinsă în 12 partide jucate cu Thomas Tuchel pe bancă, cel mai recent albaștrii remizând la Leeds United.
Unul dintre fotbaliștii care a jucat împotriva lui Chelsea în acest sezon a declarat: ”Noi nu avem nici cea mai mică idee despre ce se întâmplă, dar ei știu exact ce fac. Face ca atacurile lor să fie mai rapide și mai periculoase pentru că de multe ori cel care pasează nici nu trebuie să se uite în față pentru că știe unde va merge coechipierul său”.
Premier League
Chelsea, ce lovitură! Londonezii au perfectat transferul unuia dintre marii absenți de la Mondial
28/11/2022 LA 16:36
”Folosesc cuvinte diferite tot timpul, așa că nu ai cum să faci o ”traducere” în timpul meciului”, a adăugat el.

Tuchel vine mereu cu tactici inovatoare

Tuchel este cunoscut pentru tacticile sale inovatoare privind antrenamentele, germanul punându-și elevii de la Chelsea să se obișnuiască cu mingi în miniatură la primul antrenament de la club.
În perioada petrecută la Dortmund, potrivit Daily Mail, Tuchel și-a pus fundașii să țină mingi de tenis în mână pentru a se abține de la a trage de tricou adversarii.
Meciurile din Premier League de pe Eurosport vă sunt oferite de Superbet.
Fotbal
EXCLUSIV | Interviu cu Adrian Avasâlcăi, singurul antrenor român de la Academia lui Chelsea
20/11/2022 LA 06:34
Cupa Mondială FIFA
Campionatul Mondial 2022 | Cine se califică mai departe din Grupa H? Portugalia are prima șansă
16/11/2022 LA 20:27