Cea mai lungă așteptare a luat sfârșit. Agonie. Furie. Tristețe. Speranțe. Resemnare. Fanii lui Liverpool au trecut prin toate aceste stări și multe altele în ultimii 30 de ani în așteptarea titului care parcă se încăpățâna să nu mai vină și pe Anfield. Până când a venit un anume german, cu șapcă și ochelari și nimic n-a mai fost la fel. Carismaticul tehnician din Germania le-a ținut vie speranța și le-a îndeplinit visul fanilor de pe Anfield.
Câțiva dintre fanii lui Liverpool au descris, pentru The Guardian, ce reprezintă pentru ei titlul cu numărul 19 din palmaresul Cormoranilor. Desigur, succesul nu a venit peste noapte. A fost nevoie de răbdare, înțelegere și înțelepciune din partea conducerii. A fost nevoie de un plan clar al lui Jurgen Klopp. A fost nevoie de recrutarea nu a celor mai scumpi fotbaliști, ci fix a acelor piese necesare pentru a schimba soarta acestui club. A fost nevoie apoi și de bani. Pentru că așa e fotbalul. Dar din nou, Klopp a adus fix de ce era nevoie: Alisson și Virgil van Dijk au fost ultimele piese dintr-un puzzle care conținea deja nume precum Trent Alexander-Arnold, Andy Robertson, Sadio Mane, Roberto Firmino sau Mohamed Salah.

Fanii lui Liverpool, despre primul titlu în 30 de ani

Fotbal
Premier League este campionatul cu cele mai multe accidentări în sezonul trecut
ACUM 3 ORE
Gina Tsang, 39 de ani, profesoară de arte, din Liverpool: Sunt fericită până este cap. Acest titlu înseamnă atât de mult pentru mine, pentru oraș. Tatăl meu, Bo Tsang, s-a stins din viață în mai, din cauza coronavirus. Era un fan înrăit și aștepta acest moment de atâta timp. În ciuda faptului că nu-și mai amintea mare lucru, nu rata niciun meci. Îi iubea pe Firmino și Van Dijk. Am ieșit pe străzi cu un aparat foto și am băut Prosecco dintr-o sticlă de apă. Poliția ne-a lăsat să sărbătorim fără să intervină. Cântecul, bucuria, zâmbetele, îmbrățișările.
Jack Foulkes, 30 de ani, management, din Liverpool: Aveam doar câteva luni ultima dată când am câștigat titlul. Nu e nicio exagerare când spun că am așteptat toată viața mea pentru acest moment. O viață întreagă de speranță, încredere, anticipare, dezamăgire, furie, acceptare, resentiment, victorie și înfrângere. Nu cred că vreun alt club are o așa legătură cu triumful și dezastrul. Voi avea nevoie de timp să-mi dau seama de ce se petrece acum. Simt că m-am renăscut, acum că am câștigat titlul.
Pauline Baker, 71 de ani, pensionată, din Liverpool: Sunt în extaz, mândră de echipa mea, de orașul meu. După meci (Chelsea-Man City) am ieșit pe stradă și am dansat în mijlocul drumului, nu știam dacă să sar în sus de bucurie sau să mă așez și să plâng ori să râd. Mi-am văzut vecinii îmbrățișându-se la fereastră, apoi au ieșit afară cu steaguri și bannere, iar atunci au început artificiile să apară pe cer. Urmăresc echipa asta de la Bill Shankly și Bob Paisley, oameni ai căror timpuri au fost glorioase. Aceste momente mă fac să explodez de fericire. Tatăl meu ar fi fost mândru. Mama mea, în vârstă de 90 de ani, este extrem de fericită. Liverpool reprezintă totul în acest oraș.

Liverpool, campioana Premier League 2019/2020

Liverpool a ajuns la acest titlu printr-un asalt încontinuu, aproape fără pauză, asupra celorlalte echipe. Dominația echipei din acest sezon nu poate fi contestată de nimeni. Nici măcar pandemia de coronavirus nu i-a putut opri. Dacă aștepți 30 de ani pentru un titlu, ar fi bine să fie unul convingător. Iar acesta este cu siguranță unul convingător. Probabil printre cele mai dominante echipe din istoria Premier League.
Pentru Liverpool este primul titlu după 30 de ani, echipa triumfând anterior ultima dată în Premier League în 1990. Liverpool a câştigat campionatul englez în 1901, 1906, 1922, 1923, 1947, 1964, 1966, 1973, 1976, 1977, 1979, 1980, 1982, 1983, 1984, 1986, 1988, 1990 şi 2020. Cu şapte etape înainte de finalul sezonului, Liverpool are 86 de puncte, în timp ce Manchester City are 63 şi nu mai poate devansa liderul. La partida de la Londra, pentru Chelsea au înscris Pulisic ’36 şii Willian ’78 (penalti), în timp ce pentru City a marcat De Bruyne ’55. În minutul 77, de la Manchester City a fost eliminat Fernandinho.
Premier League
Luptă dură pentru noul star al Ucrainei! Șahtior începe licitația de la 50 de milioane de euro
IERI LA 14:41
Liga
Jude Bellingham, tot mai aproape de Real Madrid! Decizia luată de Borussia Dortmund
26/09/2022 LA 14:38