Această cifră mică - reprezintă 0,8% din totalul persoanelor testate - este încurajatoare și în concordanță cu restul campionatelor importante din Europa care speră să încheie sezonul 2019/2020. Primele două divizii din Germania au avut parte de 10 teste pozitive iar Spania de cinci.
”Nu este un pas înapoi, era clar că acest lucru se poate întâmpla”, a declarat Christian Seifert, președintele Bundesligii, primul campionat important care a revenit.
”Unul dintre obiectivele acestor teste este să găsim cazurile asimptomatice. Astfel garantăm siguranța tuturor când se vor întoarce la antrenamente”, se arată și într-un comunicat La Liga.
Premier League
Blestemul numărului "9", la Chelsea. Lukaku, ultimul de pe o listă lungă de eșecuri
30/06/2022 LA 09:21
Premier League a investit peste 5 milioane de euro pentru a cumpăra testele pentru coronavirus ca parte a unui protocol complex pentru a asigura că planurile Project Restart pot fi implementate imediat. Testele sunt efecuate de compania Prenetics din Hong Kong și vor determina dacă o persoană are virusul acum și nu dacă l-a avut în trecut.
Fiecare club va primi până la 80 de teste pentru a se asigura că 40 de persoane pot fi testate în fiecare săptămână. Prenetics este o companie privată iar aceste teste au fost cumpărate de Premier League. Astfel, sistemul de sănătatea din Marea Britanie nu este afectat.

Care este procedura de testare?

Testul este alcătuit din două părți. Prima parte implică luarea unei mostre din nas și gât, asemenea unui exudat, acest lucru durând mai puțin de un minut. Aceste teste sunt făcute cu persoanele fiind în mașini în momentul testării. Mostrele sunt trimise apoi la un laborator din Londra. Analiza de acolo reprezintă a doua parte iar rezultatul ajunge la cluburile din Premier League. Rezultatele vin în 48 de ore.

Ce se întâmplă dacă un jucător sau membru al staff-ului este depistat pozitiv?

Dacă o persoană a avut simptome și a fost depistat pozitiv cu cornavirus, ea trebuie să se autoizoleze la domiciliu timp de șapte zile pentru ca apoi să fie testată din nou. Dacă persoana a avut simptome dar testul este negativ, vor fi urmate aceleași proceduri.
Jucătorilor li se va lua temperatura zilnic și vor completa un chestionar la baza de antrenamente privind starea lor de sănătate.
Canalele Eurosport nu sunt disponibile în rețelele Telekom și NextGen, însă ele se regăsesc în continuare la principalii operatori de pe piață. Pentru a le putea urmări din nou, vă rugăm să le solicitați operatorului Telekom, prin apel la Serviciul Relații Clienți (021.404.1234 / 0766.12.1234) sau pe canalele oficiale de comunicare ale acestuia.
Premier League
Sadio Mane vs Darwin Nunez. Iese pe plus Liverpool? Plusuri și minusuri pentru cei doi
29/06/2022 LA 11:51
Premier League
Chelsea încearcă să dea o dublă lovitură: negociază pentru doi jucători de la City
28/06/2022 LA 06:52