Melodia "The Anfield Rap" a fost lansată în 1988 înainte de duelul din finala Cupei Angliei dintre Liverpool și Wimbledon, câștigată de cei de la Wimbledon cu 1-0. Melodia era o parodie ce conținea mai multe elemente din piese hip hop cunoscute.
În ciuda faptului că melodia nu este o amintire plăcută pentru fanii celor de la Liverpool, piesa a ajuns pe locul 3 în topurile din Marea Britanie în acea perioadă, depășită doar de Wet Wet Wet și Fairground Attraction.
Jucătorii care apar în videoclip sunt John Barnes, Bruce Grobbelaar, Craig Johnston, Kevin MacDonald, Gary Gillespie, Steve Nicol, Ronnie Whelan, Alan Hansen, Ray Houghton, Jim Beglin, Nigel Spackman și Jan Molby, alături de John Aldridge și Steve McMahon, cei care erau singurii originari din Liverpool, lucru care a dus la ironii legate de accentul lor.
Premier League
OFICIAL - Rafa Benitez, dat afară de Everton. Un fost jucător legendar, aproape să îi ia locul
ACUM 3 ORE
"Înainte să ne putem gândi la finala din 1988 cu Wimbledon, trebuia să facem cântecul. Îmbată o echipă, pune-i într-un studio de înregistrări pentru câteva ore și vezi ce se va întâmpla. Ce se putea întâmpla? În afară de faptul că era să-i rup gâtul lui Bruce Grobbelaar.... Gândiți-vă la starurile pop și toată bogăția și măreția. Ei bine, nu a fost nimic de acest gen la studio-ul The Pink Museum..." a povestit în cartea sa fostul jucător de la Liverpool, Steve Nicol.

Eurosport îl aduce pe John Barnes în România

Eurosport te invită la un nou eveniment unic, alături de John Barnes, jucătorul care a doborât bariere în fotbalul englez.
Vineri, 29 noiembrie 2019, ora 15:00, te așteptăm la o întâlnire cu invitatul nostru special, John Barnes, pentru a discuta despre cele mai remarcabile momente, dar și ce rezervă următoarele luni din cel mai puternic campionat din lume, Premier League. John Barnes este fost jucător emblematic al clubului Liverpool, comentator și analist sportiv.
Conferința de presă se va desfășura la Athenee Palace Hilton, în cadrul barului englezesc, Strada Episcopiei 1-3, București.
Mai mult, sâmbătă, 30 noiembrie, John Barnes își dă întâlnire cu fanii Liverpool, alături de care te invităm pentru a urmări împreună meciul dintre Liverpool și Brighton, la Trafalgar Pub (Str. David Emmanuel 4A) începând cu ora 15.30.
Premier League
Se "trezeşte" Liverpool! Klopp e gata să plătească o sumă impresionantă pentru "Firmino al Franţei"
ACUM 6 ORE
Fotbal
Absențele lui Salah și Mane, resimțite pentru Liverpool în egalul cu Arsenal din Cupa Ligii Angliei
14/01/2022 LA 15:25