Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Thiago la Liverpool, un transfer neinspirat? "Eu aș fi rezervat în privința lui dacă aș fi Klopp!"

Irina Aldea

Actualizat 19/01/2021 la 14:28 GMT+2

Transferul lui Thiago Alcantara la Liverpool de la Bayern Munchen a fost una dintre mutările spectaculoase ale ferestrei de mercato anterioare, însă nu toți cred că spaniolul se potrivește în echipa lui Jurgen Klopp.

Thiago Alcantara

Credit imagine: Getty Images

Thiago Alcantara nu joacă în stilul lui Liverpool, este de părere Dietmar Hamann, care a evoluat atât pentru Liverpool, cât și pentru Bayern Munchen, fosta echipă a mijlocașului spaniol în vârstă de 29 de ani. Hamann îl sfătuiește pe Jurgen Klopp să fie "foarte rezervat" în privința jucătorului care a ajuns pe Anfield în schimbul sumei de 22 de milioane de euro în toamna anului trecut.
picture

Eurosport 2021 - Dezlănțuim puterea sportului

Thiago a semnat cu Liverpool un contract valabil pe 4 sezoane, un transfer care a fost descris drept o mare reușită pentru campioana din Premier League. Dublu câștigător a UEFA Champions League, Thiago a jucat un rol cheie în victoriile pe linie obținute de Bayern sezonul trecut, dar a ales o nouă provocare alături de Jurgen Klopp în cel mai spectaculos campionat de fotbal din lume, Premier League.

Thiago Alcantara pe Anfield, un transfer neinspirat – Dietmar Hamann

Primele luni petrecute de Thiago în Anglia nu s-au desfășurat așa cum sperau "cormoranii", iar mijlocașul a fost nevoit să stea și pe bară pentru mai mult timp. Ibericul a revenit în formă la finalul lunii decembrie și a fost inclus în echipă la ultimele două meciuri din Premier League, inclusiv egalul cu Manchester United de duminică.
În ciuda faptului că fostul star al lui Bayern a demonstrat calitate în joc și la Liverpool, Hamann nu crede că stilul de joc al spaniolului se potrivește cu ce vrea Jurgen Klopp de la echipă. Acesta este de părere că tehnicianul "cormoranilor" va trebui să modifice echipa de start a lui Liverpool pentru a-l putea include și pe Thiago în schemă.
"El încetinește mult mersul normal al lucrurilor pe Anfield și nu joacă în stilul lui Liverpool. Echipa a avut în trecut câțiva mijlocași foarte muncitori, care nu erau atât de tehnici ca Thiago, dar care pasau devreme către Mane sau Salah. Dacă trimiți devreme balonul pe extreme, iar acești jucători pot alerga spre poarta adversă, atunci sunt foarte periculoși. Toată lumea era înnebunită când a venit Thiago la Liverpool, dar abia a jucat. Vine și joacă cu Chelsea, are cele mai multe pase în a doua repriză, într-o echipă a lui Chelsea în doar 10 oameni.
Apo vine și joacă cu Newcastle în ultimele 25 de minute din meci, cei de la Newcastle erau răpuși de oboseală, iar toată lumea vorbea despre cât de bun este Thiago. Da, este un jucător bun, tehnic, dar nu a fost niciodată la Munchen o vreme în care lumea să spună că e primul om pus pe lista de start. Eu aș fi foarte rezervat cu Thiago dacă aș fi Klopp pentru că nu e exact ceea ce pare. El joacă altceva, îi place să fie în posesie. Liverpool a fost mereu bună când nu a fost în posesie, a câștigat și a jucat foarte bine. El nu e tipul ăsta de jucător, așa că va fi interesant de văzut cum va schimba dinamica echipei", a spus fostul mijlocaș al lui Liverpool pentru talkSPORT.
Meciurile din Premier League de pe Eurosport vă sunt oferite de Superbet.
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Subiecte asemănătoare
Distribuie acest articol
Promo
Promo