Thiago Silva a semnat din postura de jucător liber de contract cu Chelsea, după ce și-a încheiat angajamentul cu PSG, club la care a evoluat timp de 8 sezoane. Fundașul brazilian a declarat că nu a dorit să joace în Premier League în trecut, deoarece a avut mereu impresia că în fotbalul englezesc se joacă prea mult cu mingi lungi, ceea ce nu era pe placul său.
"Nu m-am văzut cu adevărat în Premier League până acum, pentru că, personal, vedeam fotbalul de aici ca având un stil dificil. Nu aveam nicio dorință de a juca în Premier League pentru că impresia mea era că fotbalul era jucat cu prea multe mingi lungi, iar asta nu mă atrăgea deloc. Știu cum să joc așa, dar preferința mea era să joc altfel de fotbal, îmi știam calitatea.", a declarat Thiago Silva la prima conferință de presă în calitate de jucător al lui Chelsea.
Silva consideră că fotbalul britanic s-a dezvoltat extraordinar de mult în ultimul timp, existând acolo o calitate tehnică foarte mare, iar asta l-a făcut să accepte oferta de la Chelsea: "Încetul cu încetul Premier League m-a cucerit cu adevărat și oricine mă cunoaște poate confirma acest lucru."
Premier League
Cum a ajuns Chelsea, din candidată serioasă la titlu în Premier League, o echipă de nerecunoscut
ACUM 5 ORE
https://i.eurosport.com/2020/06/09/2830144.jpg

PSG a încercat să-l păstreze pe Thiago Silva

Fundașul de 36 de ani a declarat Paris Saint Germain a încercat să-l convingă să continue în Franța, după finala pierdută de parizieni contra lui Bayern Munchen: "Ca să vă spun adevărul, acest lucru a început în timpul perioadei de întrerupere. Leonardo m-a sunat și mi-a cerut să-mi prelungesc contractul pentru două luni pentru a acoperi finala Champions League. Am spus „OK, nicio problemă”, pentru că voiam să rămân cu grupul până la capăt. Încerc să termin lucrurile pe care le-am început, dar gândul meu a fost că după aventura din Champions League să plec de la Paris. Am vorbit cu agentul meu despre asta și am căutat alte opțiuni pentru viitorul meu."
Thiago Silva a spus că în acel moment luase deja decizia de a pleca de la Paris și a doua zi după finală le-a dat OK-ul celor de la Chelsea: "După finala Champions League, întorcându-mă la Paris, am avut o întâlnire cu Leonardo și am vorbit despre intențiile mele și despre posibilitatea ca eu să rămân. Dar, lunea, după finala Champios League, am vorbit deja cu reprezentanții mei și i-am dat deja OK-ul lui Chelsea. Luasem deja această decizie."
Meciurile din Premier League de pe Eurosport vă sunt oferite de Superbet.
https://i.eurosport.com/2020/09/23/2892420.jpg
Premier League
Reacția lui Tuchel, după ce Lukaku a zis că nu e fericit la Chelsea și că vrea înapoi la Inter
31/12/2021 LA 10:22
Premier League
Chelsea scapă, în sfârşit, de Kepa. Cine îi întinde o mână de ajutor celui mai scump portar din lume
21/12/2021 LA 09:28