Chelsea și Wolves au încheiat la egalitate, scor 0-0, duelul de pe Stamford Bridge, în etapa a 20-a din Premier League. A fost prima reprezentație a "albaștrilor" sub comanda lui Thomas Tuchel, numit în funcție în urmă cu 2 zile.
Chelsea n-a reușit să spargă "gheața" împotriva unei formații organizate excelent de Nuno Espirito Santo, deși și-a creat foarte multe ocazii. Ba mai mult, Tuchel a reușit să doboare, la primul său meci în Premier League, 3 recorduri stablite în urmă cu 17 ani.

Thomas Tuchel a doborât 3 recorduri vechi de 17 ani, la primul său meci pe banca lui Chelsea

Premier League
Blestemul numărului "9", la Chelsea. Lukaku, ultimul de pe o listă lungă de eșecuri
30/06/2022 LA 09:21
Potrivit celebrilor statisticieni Opta Joe, Chelsea a reușit 433 de pase complete în prima repriză a meciului cu Wolves - cele mai multe reușite de clubul londonez într-o primă repriză din Premier League începând din sezonul 2003/2004 (de când Opta Joe a intrat în posesia acestor date).
Până la finalul partidei de aseară, formația lui Tuchel a bifat 820 de pase și a înregistrat o posesie de 78,9%. Astfel, germanul a bifat încă două recorduri în Anglia.
Conform Opta Joe, acestea sunt cele mai mari cifre înregistrate de o echipă în Premier League, la primul meci sub comanda unui nou manager, începând din același sezon 2003/2004.

Mesajul primit de Tuchel din partea lui Lampard, după ce a fost instalat la Chelsea

Thomas Tuchel l-a înlocuit pe Frank Lampard pe banca lui Chelsea la începutul săptămânii. În momentul instalării pe Stamford Bridge, tehnicianul german l-a felicitat pe predecesorul său pentru munca depusă la formația londoneză în ultimul an și jumătate.
Iar răspunsul lui Lampard n-a întârziat să apară. Chiar Tuchel a dezăluit că s-a trezit cu un mesaj din partea fostului mare mijlocaș englez, după ce a fost anunțat oficial la Chelsea:
"Am rămas impresionat când am primit un mesaj personal dimineață (n.r. - din partea lui Frank Lampard), în care mi-a urat succes și mi-a spus că își dorește să ne întâlnim în viitor, dacă va fi posibil", a declarat Thomas Tuchel, la conferința de presă.
Următorul meci al lui Chelsea va fi tot pe Stamford Bridge, pe 31 ianuarie. Trupa lui Tuchel va primi vizita lui Burnley, care în ultimele două etape le-a învins pe Liverpool (1-0) și Aston Villa (3-2).
După 20 de runde, Chelsea se află pe locul 8 în Premier League, la 4 puncte în spatele zonei cupelor europene și la 11 în spatele liderului Manchester City.
https://i.eurosport.com/2021/01/24/2978140.jpg
Premier League
Sadio Mane vs Darwin Nunez. Iese pe plus Liverpool? Plusuri și minusuri pentru cei doi
29/06/2022 LA 11:51
Premier League
Chelsea încearcă să dea o dublă lovitură: negociază pentru doi jucători de la City
28/06/2022 LA 06:52