Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Thomas Tuchel la Chelsea: Cum va arăta formația de pe Stamford Bridge sub comanda germanului

Vlad Dumitrescu

Actualizat 27/01/2021 la 10:16 GMT+2

Thomas Tuchel, fostul antrenor al celor de la PSG, este noul manager al lui Chelsea după demiterea lui Frank Lampard.

Chelsea boss Thomas Tuchel

Credit imagine: Getty Images

Germanul a semnat un contract inițial valabil pe 18 luni și va încerca să readucă la viață o echipă intrată într-un con de umbră, cu cinci înfrângeri în ultimele opt meciuri din Premier League. Chelsea a ajuns pe locul nouă în campionatul Angliei după această serie nefastă, deși la începutul lui decembrie echipa londoneză era lider.
"Le mulțumesc celor de la Chelsea FC pentru încrederea oferită mie și staff-ului meu. Cu toții avem cel mai mare respect pentru munca depusă de Frank Lampard și pentru moștenirea pe care a lăsat-o la Chelsea. În același timp, abia aștept să-mi întâlnesc noua echipă și să mă lupt în cel mai spectaculos campionat din lume. Sunt recunoscător să fac parte din familia Chelsea. Mă simt extaordinar!", a declarat Thomas Tuchel.
Antrenorul german în vârstă de 47 de ani nu a irosit timpul și marți s-a întâlnit deja cu jucătorii pentru prima oară, el fiind cel care a coordonat ultima sesiune de antrenamente înainte de meciul de miercuri cu Wolves. Selecția sa din această partidă ar putea fi indiciu privind jucătorii pe care îi consideră importanți pentru club.
Demiterea lui Frank Lampard a adus îngrijorări pentru fani în ceea ce privește șansele oferite tinerilor din academia lui Chelsea, sub comanda englezului strălucind nume precum Reece James, Mason Mount sau Tammy Abraham.

Planul lui Thomas Tuchel la Chelsea

Însă, conform informațiilor Daily Mail și Eurosport UK, Tuchel conisderă că cei trei sunt membri cheie ai ”revoluției” de pe Stamford Bridge iar germanul va acorda în continuare șanse tinerilor de la Chelsea.
Clubul îl va susține pe Tuchel în fereastra de transferuri din vară. Conducerea lui Chelsea a identificat deja mai mulți pretendenți pentru postul de atacant central, iar Erling Haaland rămâne principala țintă pentru formația de pe Stamford Bridge.
Dacă norvegianul rămâne pe lista de cumpărături a lui Roman Abramovich, nu același lucru poate fi spus despre Declan Rice. Mijlocașul celor de la West Ham, crescut la academia lui Chelsea, este unul dintre cei mai buni jucători din Premier League la ora actuală și a fost dorit intens de Frank Lampard în vară, însă se pare că Tuchel nu îl mai consideră o prioritate.
Tuchel îl dorește mai degrabă pe adolescentul Jude Bellingham de la fostul său club, Borussia Dortmund, în locul lui Rice. Mai mult, Tuchel ar dori să îl aducă pe Stamford Bridge și pe Marquinhos, unul dintre jucătorii săi preferați la PSG, însă transferul ar fi unul complicat - brazilianul a declarat în repetate rânduri că dorește să-și încheie cariera la PSG, acolo unde este și căpitan.
De asemenea, Tuchel este un antrenor capabil să îmbunătățească jucătorii aflați sub comanda sa și fix asta se așteaptă de la german în ceea ce îi privește pe compatrioții săi, Kai Havertz și Timo Werner, două dintre cele mai importante transferuri din istoria recentă a lui Chelsea care au dezamăgit până acum. În plus, Tuchel a fost cel care i-a lansat cariera lui Pulisic la Dortmund iar acum americanul este așteptat să revină la forma sa cea mai bună sub comanda noului antrenor.
Meciurile din Premier League de pe Eurosport vă sunt oferite de Superbet.
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Subiecte asemănătoare
Distribuie acest articol
Promo
Promo