Thomas Tuchel a ajuns în ianuarie la Chelsea, înlocuindu-l pe Frank Lampard. Echipa era pe locul 9 în Premier League și nimic nu părea că mai poate salva acest sezon, dar venirea germanului pe Stamford Bridge s-a dovedit a fi cartea câștigătoare.
Chelsea a urcat până pe locul 3 în clasament, dar s-a calificat și în finalele Champions League și FA Cup, performanțe la care fanii nici nu îndrăzneau să viseze în urmă cu 4 luni. Chelsea va juca în acest week-end cu Leicester, în finala Cupei Angliei, iar pe 29 mai o va înfrunta pe Manchester City în finala Champions League.

Thomas Tuchel l-a lăudat pe Frank Lampard

Fotbal
Gala The Best FIFA Football Awards. Lewandowski, cel mai bun jucător al lumii în 2021
IERI LA 12:22
Totuși, Thomas Tuchel a rămas modest și a afirmat că meritul îi aparține și lui Frank Lampard, cel care a condus echipa din vara lui 2019.
"Poți ajunge în finala FA Cup sau într-o finală a Ligii Campionilor doar dacă treci de fazele preliminare. Frank are un record uimitor în faza grupelor din Liga Campionilor, a câștigat toate jocurile, iar în Cupa Angliei a lăsat echipa cu șanse la trofeu.
Aceste lucruri au pus bazele pentru a ajunge în finale și nu voi uita niciodată că este așa.Nu ne este rușine să vorbim despre aceste lucruri, pentru că sunt realitate și am simțit asta din prima zi în care am venit aici.", a declarat Tuchel la conferința de presă premergătoare meciului cu Arsenal de miercuri.
Tuchel a adăugat că a schimbat câteva mesaje cu Lampard imediat după ce a semnat cu Chelsea, dar de atunci nu a mai vorbit cu cel pe care l-a înlocuit la cârma londonezilor.
"Mi-a trimis un mesaj în prima săptămână. A fost un mesaj foarte frumos și politicos. Asta a demonstrat ce înseamnă Lampard pentru acest club. El înseamnă totul pentru Chelsea. Când te gândești la Chelsea, te gândești la Lampard, la personalitatea sa deosebită pe care a arătat-o ca jucător. Lampard este una dintre moștenirile acestui club. Am fost foarte bucuros să primesc acel mesaj de la el, dar apoi nu am mai discutat nimic.", a adăugat Tuchel.
Înainte de a lupta pentru primul trofeu cu Tuchel pe bancă, Chelsea va juca miercuri seara în Premier League contra lui Arsenal, în direct și în exclusivitate pe Eurosport și Eurosport Player, cu începere de la ora 22:15.
Meciurile din Premier League de pe Eurosport vă sunt oferite de Superbet.
Fotbal
Tuchel vrea să transfere la Chelsea un star de la Inter
16/01/2022 LA 15:33
Premier League
OFICIAL - Rafa Benitez, dat afară de Everton. Un fost jucător legendar, aproape să îi ia locul
16/01/2022 LA 15:11