Chelsea era mare favorită în fața celor de la West Brom, dar ceea ce trebuia să fie un galop de sănătate pentru lonndonezi s-a transformat într-un coșmar. Pulisic a deschis scorul în minutul 27, dar peste numai 2 minute Thiago Silva a văzut al 2-lea galben și a fost eliminat.
În inferioritate numerică, Chelsea a rezistat doar până în prelungirile primei reprize, când Matheus Pereira a marcat de 2 ori și oaspeții au intrat în avantaj la vestiare. Chelsea nu și-a putut reveni nici după pauză, iar West Brom a mai marcat de 2 ori, prin Robinson (min.53) și Diagne (min.58). Mount a redus din diferență în minutul 72, dar Robinso a reușit dubla în prelungirile partidei și a stabilita scorul final, un neverosimil 5-2 pentru echipa lui Sam Alardyce.

Thomas Tuchel: "Apărarea noastră nu a avut calitatea pe care ar trebui să o aibă"

Premier League
Pep Guardiola i-a mulțumit lui Liverpool pentru felul în care a jucat în acest sezon
22/05/2022 LA 06:42
Aceasta a fost prima înfrângere a lui Chelsea cu Thomas Tuchel pe banca tehnică. Germanul care avusese 14 meciuri consecutive fără eșec la cârma londonezilor și-a asumat înfrângerea, dar nu i-a scutit deloc pe jucătorii săi.
"Am fost neglijenți în propria jumătate și am făcut foarte, foarte multe greșeli neforțate. Nu ne-am adaptat deloc când am fost puși sub presiune. Am pierdut prea multe mingi în jumătatea noastră și asta a dus în cele din urmă la un cartonaș roșu. Nici când eram 11 contra 11 nu eram foarte mulțumit. Nu m-am așteptat la prea multe după pauza internațională, dar am avut posibilitatea să închidem acest meci mai devreme și nu am făcut-o. Am tratat superficial multe posibilități de contraatac. Apoi, apărarea noastră nu a avut calitatea pe care ar trebui să o aibă", a spus Tuchel după meci.
Pe de altă parte, Tuchel a menționat că acest eșec dur poate fi un moment de trezire pentru echipa sa și are încredere că lucurile se vor redresa repede.
"Este responsabilitatea mea. Este greu de acceptat, dar nu există altă soluție decât să mergem mai departe. După meci, a fost momentul să fim sinceri, dar și să fim calmi și să respirăm adânc. A fost prima noastră înfrângere împreună. Este important să găsim o modalitate de a trece peste acest moment. Au existat cuvinte pentru a-i calma pe jucători, pentru că a fost prea multă frustrare și asta nu e deloc productiv.", a conchis Tuchel.
Meciurile din Premier League de pe Eurosport vă sunt oferite de Superbet.
https://i.eurosport.com/2021/03/30/3020534.jpg
Premier League
"El este Mbappe, Salah al nostru!" Thomas Tuchel l-a identificat pe jucătorul cheie al lui Chelsea
20/05/2022 LA 06:40
Premier League
Chelsea a uitat repede de Rudiger și Christensen! Ofertă de 70 de milioane de € pentru un fundaș
19/05/2022 LA 15:42