Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Thomas Tuchel nu și-a menajat deloc jucătorii după prima înfrângere pe banca lui Chelsea

Nicu Savin

Publicat 03/04/2021 la 21:15 GMT+3

Thomas Tuchel a suferit prima înfrângere în calitate de antrenor al lui Chelsea. Aceasta nu a fost una oarecare, ci una usturătoare, scor 2-5, în fața penultimei clasate în Premier League, West Bromwich Albion.

Thomas Tuchel nimmt seinen Stürmer in Schutz

Credit imagine: SID

Chelsea era mare favorită în fața celor de la West Brom, dar ceea ce trebuia să fie un galop de sănătate pentru lonndonezi s-a transformat într-un coșmar. Pulisic a deschis scorul în minutul 27, dar peste numai 2 minute Thiago Silva a văzut al 2-lea galben și a fost eliminat.
În inferioritate numerică, Chelsea a rezistat doar până în prelungirile primei reprize, când Matheus Pereira a marcat de 2 ori și oaspeții au intrat în avantaj la vestiare. Chelsea nu și-a putut reveni nici după pauză, iar West Brom a mai marcat de 2 ori, prin Robinson (min.53) și Diagne (min.58). Mount a redus din diferență în minutul 72, dar Robinso a reușit dubla în prelungirile partidei și a stabilita scorul final, un neverosimil 5-2 pentru echipa lui Sam Alardyce.

Thomas Tuchel: "Apărarea noastră nu a avut calitatea pe care ar trebui să o aibă"

Aceasta a fost prima înfrângere a lui Chelsea cu Thomas Tuchel pe banca tehnică. Germanul care avusese 14 meciuri consecutive fără eșec la cârma londonezilor și-a asumat înfrângerea, dar nu i-a scutit deloc pe jucătorii săi.
"Am fost neglijenți în propria jumătate și am făcut foarte, foarte multe greșeli neforțate. Nu ne-am adaptat deloc când am fost puși sub presiune. Am pierdut prea multe mingi în jumătatea noastră și asta a dus în cele din urmă la un cartonaș roșu. Nici când eram 11 contra 11 nu eram foarte mulțumit. Nu m-am așteptat la prea multe după pauza internațională, dar am avut posibilitatea să închidem acest meci mai devreme și nu am făcut-o. Am tratat superficial multe posibilități de contraatac. Apoi, apărarea noastră nu a avut calitatea pe care ar trebui să o aibă", a spus Tuchel după meci.
Pe de altă parte, Tuchel a menționat că acest eșec dur poate fi un moment de trezire pentru echipa sa și are încredere că lucurile se vor redresa repede.
"Este responsabilitatea mea. Este greu de acceptat, dar nu există altă soluție decât să mergem mai departe. După meci, a fost momentul să fim sinceri, dar și să fim calmi și să respirăm adânc. A fost prima noastră înfrângere împreună. Este important să găsim o modalitate de a trece peste acest moment. Au existat cuvinte pentru a-i calma pe jucători, pentru că a fost prea multă frustrare și asta nu e deloc productiv.", a conchis Tuchel.
Meciurile din Premier League de pe Eurosport vă sunt oferite de Superbet.
Program Premier League
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Distribuie acest articol
Meciuri asemănătoare
Promo
Promo