Jose Mourinho s-a plâns înainte de meci că Sterling va juca deși a părăsit naționala Angliei accidentat. Guardiola l-a ascultat și l-a lăsat pe bancă iar acest lucru s-a simțit. Tottenham a început cum nu se putea mai bine meciul de pe Etihad, marcând chiar în minutul șase.
Tanguy Ndombele a trimis o pasă sublimă prin care a depășit întreaga apărare a celor de la City, Son a preluat perfect și l-a ”executat” pe Ederson. Portarul brazilian pare să aibă mari probleme atunci când e vorba de dueluri 1vs1, fiind mereu tentat să iasă imediat și într-un mod haotic, ceea ce l-a ajutat și de această dată pe Son.
Premier League
Blestemul numărului "9", la Chelsea. Lukaku, ultimul de pe o listă lungă de eșecuri
30/06/2022 LA 09:21
De aici înainte, Mourinho a aplicat cel mai important principiu al său - ”cine are mingea, are șanse mai mari să o piardă”. Așadar City a stat confortabilă cu mingea la picior, poate prea confortabilă, pentru că elevii lui Guardiola și-au creat mult prea greu ocazii adevărate.
Echipa lui Guardiola a reușit să marcheze, însă Gabriel Jesus a comis henț chiar înainte să îi paseze decisiv lui Laporte, cel care a trimis ulterior un șut imparabil, degeaba însă. Fără Sterling și Aguero pe teren, jucătorii lui City au părut total lipsiți de idei în fața porții.
City nu mai pare capabilă să recâștige posesia la fel de repede ca înainte pentru a opri tranziția adversarilor, iar acest lucru se întâmplă deja de ceva timp, pare ciudat că Guardiola nu a putut să corecteze această problemă.

Tottenham - Manchester City 2-0. Victorie tipică pentru Mourinho

Repriza a doua a respectat cu multă acuratețe scenariul primei părți. Guardiola a surprins alegând să nu facă nicio schimbare la pauză iar Tottenham și-a văzut de treabă liniștită.
Echipa lui Mourinho a stat ”la cutie”, a închis culoarele, a cedat posesia și bineînțeles a lovit pe contraatac.
În minutul 65 Alderweireld a recuperat mingea, pe care a trimis-o rapid la centrul terenului lui Harry Kane. Englezul a avansat cu un ritm impresionant, Son a tras adversari după el pe partea dreaptă pentru ca Harry Kane să îl lanseze pe stânga pe Lo Celso, care a lovit decisiv pentru a dubla avantajul lui Spurs.
Chiar dacă au intrat Foden și Sterling pe final, Manchester City nu a reușit să fie periculoasă iar Tottenham a învins și a trecut temporar cel puțin pe primul loc în Premier League.
Meciurile din Premier League de pe Eurosport vă sunt oferite de Superbet.
Premier League
Sadio Mane vs Darwin Nunez. Iese pe plus Liverpool? Plusuri și minusuri pentru cei doi
29/06/2022 LA 11:51
Premier League
Chelsea încearcă să dea o dublă lovitură: negociază pentru doi jucători de la City
28/06/2022 LA 06:52