Tottenham are o misiune mult mai grea decât s-ar fi așteptat. Londonezii l-au demis pe Jose Mourinho în urmă cu două săptămâni și încă n-au reușit să-i găsească un succesor pe măsură.
Spurs a ratat deja 3 antrenori: Julian Nagelsmann va merge la Bayern Munchen din sezonul următor, Erik ten Hag și-a prelungit contractul cu Ajax, iar Brendan Rodgers și-a reiterat dorința de a continua la Leicester până la finalul înțelegerii. Astfel, Tottenham a fost nevoită să caute o nouă alternativă.
Potrivit Daily Mail, conducătorii londonezi l-au transformat pe Rafa Benitez în ținta principală. Tehnicianul spaniol este liber de contract după despărțirea de DL Pro, din China. Benitez are experiență în Premier League, pregătindu-le în trecut pe Liverpool (2004-2010), Chelsea (2012-2013) și Newcastle (2016-2019).
Premier League
Cum a ajuns Chelsea, din candidată serioasă la titlu în Premier League, o echipă de nerecunoscut
IERI LA 09:56

Rafa Benitez, dorit pe banca lui Tottenham

Președintele Daniel Levy, cel care l-a demis pe Mourinho, își dorește un antrenor cu pedigree, iar Benitez se încadrează perfect în această categorie. Ibericul a cucerit 5 trofee alături de Liverpool și Chelsea. Evident, cel mai important rămâne trofeul UEFA Champions League din 2005, câștigat de "cormorani" după acea finală memorabilă cu AC Milan, de la Istanbul.
În același timp, Spurs îi mai monitorizează pe Max Allegri și Ralf Rangnick. În cazul italianului, șansele de a veni în Premier League sunt extrem de mici, ținând cont că presa din Peninsulă l-a dat ca și instalat pe banca lui Juventus, de unde a plecat în 2019.
În schimb, Rangnick ar putea ajunge din sezonul următor la formația londoneză. Neamțul este recunoscut pentru munca depusă la Hoffenheim și RB Leipzig, echipe pe care le-a adus în prim-planul fotbalului german, reușind în același timp să aducă profituri impresionante. Rangnick are știința transferurilor: cumpără ieftin și vinde scump. Stilul său l-a influențat inclusiv pe Jurgen Klopp, managerul lui Liverpool.
În orice caz, Tottenham va numi noul manager abia în sezonul viitor. Până atunci, echipa va fi condusă de interimarul Ryan Mason, iar obiectivul său rămâne calificarea în UEFA Champions League.
Spurs va juca astăzi, în etapa a 34-a din Premier League, cu Sheffield Unted, echipă deja retrogradată în Championship. Harry Kane&Co se află la 8 puncte în spatele TOP 4, care asigură accesul în UCL.
Meciurile din Premier League de pe Eurosport vă sunt oferite de Superbet.
Premier League
OFICIAL - Rafa Benitez, dat afară de Everton. Un fost jucător legendar, aproape să îi ia locul
16/01/2022 LA 15:11
Premier League
Se "trezeşte" Liverpool! Klopp e gata să plătească o sumă impresionantă pentru "Firmino al Franţei"
16/01/2022 LA 12:53