În urma acestui rezultat, Spurs urcă pe locul cinci, la trei puncte în spatele locului patru ocupat de Chelsea, care va juca cu Southampton.
Sheffield United ar putea depăși echipa lui Mourinho dacă va învinge pe Watford iar Wolves, o altă echipă din lupta pentru Top 4, va găzdui Manchester City vineri.
Adam Webster a deschis scorul pentru oaspeți la sfârșitul unei prime reprize în care Brighton a fost echipa mai bună. Fundașul a profitat de centrarea excelentă a lui Pascal Gross de pe partea dreaptă și a trimis impecabil cu capul pentru a face 1-0 în minutul 37.
Premier League
Lucian Sănmărtean a ales jucătorul etapei a 38-a din Premier League
23/05/2022 LA 06:08
https://i.eurosport.com/2019/12/26/2742547.jpg
După pauză, Tottenham a mărit intensitatea și a jucat într-un ritm mult mai alert. Harry Kane a dat startul revenirii după o perioadă bună de joc. Englezul a șutat perfect în colțul stânga al porții după ce anterior portarul Mat Ryan respinsese prima sa încercare. Lobul perfect al lui Dele Alli din minutul 72 a adus cele trei puncte pentru echipa lui Mourinho.
Brighton continuă, astfel, seria neagră de Boxing Day – echipa lui Graham Potter nu a mai învins în ultimele 11 partide jucate în această dată.
Așadar, o respingere norocoasă și un moment de geniu au făcut diferența pentru Tottenham – nu e chiar revenirea pe care o așteptau fanii după eșecul cu Chelsea, dar Mourinho va fi mulțumit de obținerea punctelor.
Premier League este transmis în exclusivitate în România de Eurosport. Emisiunea Premier League Show, produsă de către Eurosport România, are loc în fiecare sâmbătă și duminică înaintea partidelor din Premier League.
Premier League
Come-back de senzație pentru Spurs și Conte. Unde se aflau în martie, comparativ cu Arsenal
17/05/2022 LA 05:50
Premier League
Harry Kane nu mai vrea să plece de la Tottenham! Ce a spus despre colaborarea cu Antonio Conte
16/05/2022 LA 13:32