2006. Arsenal își inaugurează noul stadion. Emirates a costat 500 de milioane de euro, iar Arsenal, pe atunci finalista UEFA Champions League, și-a oprit motoarele fotbalistice pentru a susține financiar noua arenă. Primul trofeu a venit abia după 8 ani și a fost Cupa Angliei.
2019. Tottenham își inaugurează noul stadion. Tottenham Stadium a costat peste 1 miliard de euro, iar David Levy nu a reușit sa vândă drepturile în privința numelui noii arene. Tottenham, finalista ultimei ediții a UEFA Champions League, este într-o criză evidentă de joc și rezultate. Declinul echipei vine de la incapacitatea de a ține pasul cu investițiile rivalilor din Premier League. Pochettino este nevoit să apeleze la soluții de avarie pe anumite posturi, iar exemplul cel mai bun este ca fundașul dreapta titular este Kyle Walker-Peters, un jucător sub nivelul de performanță al luptei pentru top 4 în Anglia. Cu Walker-Peters accidentat, Tottenham l-a titularizat pe Aurier, care a gafat în mai multe situații.

Tottenham eliminată din Cupa Ligii de Colchester

Ligue 1
Neymar a recunoscut că a vrut să plece de la PSG în 2021! De ce a luat această decizie
ACUM O ZI
70 de echipe sunt între Tottenham și Colchester în ierarhia din Anglia. Chiar și așa echipa din Liga a treia s-a impus în Cupa Ligii la penaltyuri. Pochettino a folosit câțiva jucatori tineri, ca Tanganga, Skipp sau Parrott, dar a fost trădat la loviturile de departajare de experimentații Eriksen și Lucas Moura.
"Este o perioada grea pentru noi. Avem nevoie de timp și de concentare. Sunt sigur că avem posibilitațile de a ieși din acest moment dificil" a spus după înfrângerea de la Colchester. Tottenham a câștigat doar două meciuri oficiale în acest sezon și le-a pierdut pe ultimele două.

Tottenham 2019-2020

Credit imagine: Eurosport

Aceasta eliminare surprizatoare din Cupa Ligii poate fi un avantaj pentru Tottenham care are un program mai aerisit față de rivalele din Premier League.
Arsenal, Manchester City, Leicester, Southampton, Everton și Watford au reușit să câștige și să treacă mai departe în Cupa Ligii. O alta surpriză a serii a reprezentat-o Crawley Town. Echipa din liga a patra antrenată de italianul Gabriele Cioffi a învins la penaltyuri pe Stoke City, echipă de liga secundă.
REZULTATE CUPA LIGII
Watford - Swansea 2-1
Colchester - Tottenham 4-3 (penaltyuri)
Portsmnouth - Southampton 0-4
Preston - Man City 0-3
Luton - Leicester 0-4
Arsenal - Nottingham Forest 5-0
Crawley - Stoke 6-5 (penaltyuri)
Sheffield Wed. - Everton 0-2
Premier League
4 antrenori pe lista scurtă a lui Manchester United! Cine i-ar putea lua locul lui Ralf Rangnick
24/01/2022 LA 11:52
Ligue 1
PSG, aproape de a transfera un om de bază de la Real Madrid! De ce depinde mutarea
23/01/2022 LA 12:33