Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Transfer de lux pentru Liverpool: Minamino + 30 de milioane € pentru "acoperirea" lui Salah și Mane

Cristian Mihală

Publicat 24/02/2021 la 08:55 GMT+2

Jurgen Klopp vrea să își întărească ofensiva pentru stagiunea viitoare și e dispus să ofere 30 de milioane de euro și pe Takumi Minamino, la schimb, pentru Lucas Ocampos, atacantul de bandă al Sevillei.

Sadio Mane of Liverpool (C) celebrates after scoring their sides first goal next to Takumi Minamino and Neco Williams during the FA Cup Third Round match between Aston Villa and Liverpool at Villa Park on January 08, 2021 in Birmingham, England.

Credit imagine: Getty Images

Una dintre explicațiile pentru parcursul extrem de slab al campioanei Angliei în ultima lună și jumătate e legată de lipsa de opțiuni din atac. Cu Diogo Jota accidentat, Klopp a trebuit să se bazeze meci de meci pe trioul Salah-Firmino-Mane. Trei jucători fantastici, dar care nu au mai avut prospețime, în contextul în care s-a jucat aproape permanent din trei în trei zile.
Klopp a înțeles că are nevoie să schimbe, așa cum procedează Guardiola, de exemplu, la City, iar pentru stagiunea viitoare își dorește să aibă mai multe opțiuni ofensive.

Ocampos, dorit de Klopp la Liverpool

Ca atare, atât presa spaniolă, cât și cea britanică anunță că oficialii "cormoranilor" au început negocierile pentru Lucas Ocampos, atacantul de bandă al Sevillei.
Adus pentru 15 milioane de euro de la Marseille, în 2019, acesta ar fi o variantă de lux pentru Liverpool, fiind capabil oricând să evolueze în locul lui Salah și Mane. Asta pentru că sud-americanul face la fel de bine ambele benzi.
Ocampos are o clauză de reziliere de 60 de milioane de euro, însă englezii speră ca 30 de milioane de euro și Takumi Minamino, la schimb, să fie suficient. Jucătorul japonez nu intră în planurile lui Klopp, fiind împrumutat în această iarnă la Southampton, unde are evoluții excelente.
Argentinianul de 26 de ani nu traversează cea mai bună formă în actualul sezon, având doar 4 goluri și 4 pase decisive în La Liga. Sezonul trecut, însă, a fost unul dintre cei mai importanți jucători ai andaluzilor, marcând 14 goluri în campionatul Spaniei.
Pentru Liverpool urmează două meciuri capitale pentru păstrarea șanselor de a evolua sezonul viitor în Champions League. Sâmbătă, "cormoranii" se deplasează la Sheffield pentru duelul cu ultima clasată, pentru ca 4 zile mai târziu să primească vizita lui Chelsea. Dacă nu vor obține măcar 4 puncte din aceste două partide, transmise în direct de Eurosport 1 și Eurosport Player, Salah&Co vor avea o misiune imposibilă pe final de sezon.
Meciurile din Premier League de pe Eurosport vă sunt oferite de Superbet.
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Distribuie acest articol
Promo
Promo