Campionatul Angliei e de așteptat să fie și luna viitoare punctul central al transferurilor, în Europa. Deși tradițional echipele nu investesc foarte mult, prin comparație cu perioada de mercato din vară, în trecutul recent au fost făcute destule mutări impresionante. Virgil Van Dijk, care a sosit la Liverpool la finalul lui 2017, e poate cel mai bun exemplu pentru o mutare inspirată realizată în perioada de transferuri de iarnă.
Managerii din Anglia vor avea, așadar, ocazia să își întărească formațiile în zonele deficitare, unde au apărut accidentări de durată sau unde unii jucători nu dau randamentul scontat. Pentru prima oară inteligența artificială poate veni în sprijinul tehnicienilor și conducătorilor de cluburi, astfel încât să le indice mutările care trebuie făcute.
Concret, Sportsmal anunță că a fost creat în UK un sistem complex, Ai Abacus, care găsește cei mai potriviți fotbaliști pentru un transfer. Un computer înregistrează o mulțime de date despre un club, de la puterea de cumpărare, media de vârstă a ultimilor transferați, media de vârstă a jucătorilor din lot, la tactica folosită de antrenori sau lucruri importante ce țin de dinamica jocului.
Liga Campionilor UEFA
Fratele unui star de la Liverpool, prins în mijlocul haosului de la Paris! Mărturii uluitoare
ACUM 44 MINUTE
Odată aceste date extrem de diferite procesate și analizate, inteligența artificială e capabilă să genereze răspunsuri. Cu alte cuvinte, să caute în baza în care sunt introduși toți jucătorii din campionatele europene astfel încât să identifice fotbalistul care se pretează cel mai bine la un club.
"Oamenii au vorbit până acum despre chimia dintre jucători, dar erau doar cuvinte. Am găsit o cale astfel încât inteligența artificială să stabilească fotbaliștii cei mai indicați pentru a fi transferați de o echipă sau alta", a dezvăluit Ramm Mylvaganam, fondatorul Ai Abacus, pentru Sportsmail.

De ce jucători ar avea nevoie marile echipe din Premier League în perioada de mercato din iarnă

Creatorul acestei simulări garantează că răspunsurile oferite pot ajuta enorm cluburile în dorința de a găsi cel mai bun jucător, astfel încât acesta să nu aibă probleme de adpatare și să dea un randament cât mai bun încă de la început. Pentru perioada de mercato din ianuarie, acestea sunt rezultatele generate de super-computer pentru cele mai bune formații din Anglia.
  • Tottenham - Breel Embolo (Borussia Monchengladbach). Alte variante: Borja Mayoral și Ivan Toney.
  • Manchester City - Erling Haaland (Borussia Dortmund). Alte variante: Darwin Nunez, Donyell Malen, Paulo Dybala.
  • Liverpool - Dayot Upamecano (Leipzig). Alte variante: Jonathan Tah, Jules Kounde.
  • Manchester United - Julian Brandt (Borussia Dortmund). Alte variante: Marcus Thuram, Emiliano Buendia.
  • Arsenal - Florian Neuhaus (Borussia Monchengladbach). Alte variante: Dominik Szoboszlai, Lorenzo Pellegrini
  • Chelsea: Adrian Fein (PSV). Alte variante: Manuel Locatelli, Boubacar Kamara
sursă foto: Daily Mail
Meciurile din Premier League de pe Eurosport vă sunt oferite de Superbet.
https://i.eurosport.com/2020/12/15/2955819.jpg
Liga Campionilor UEFA
Presa iberică a descoperit vinovații pentru care finala Champions League a început cu întârziere
ACUM O ORĂ
Liga Campionilor UEFA
Jucătorii lui Liverpool, scoși din sărite de UEFA! Decizia care i-a scandalizat pe "cormorani"
ACUM 6 ORE