Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Transferuri incredibile încercate de United: "Asta a fost lista mea, dar nu am putut lua pe nimeni"

Cristian Mihală

Publicat 25/08/2020 la 11:25 GMT+3

Louis Van Gaal, antrenorul lui United în perioada 2014-2016, a dezvăluit într-un interviu pentru FourFourTwo că a încercat să facă o serie de transferuri de marcă pe Old Trafford, dar conducerea clubului nu a rezolvat niciunul.

Van Gaal, pe vremea când o antrena pe Manchester United

Credit imagine: PA Sport

După epoca "Sir Alex Ferguson", United continuă să sufere, de la plecarea scoțianului "diavolii" nereușind să mai câștige vreun titlu în Premier League, competiție care se întoarce pe Eurosport începând din 12 septembrie.
David Moyes a fost primul antrenor ales să reconstruiască United, după era "Ferguson", dar englezul a dat greș, deși backgroundul de la Everton îl recomanda drept un tehnician cu reale calități. Boardul de pe Old Trafford a apelat apoi la Van Gaal, după o perioadă în care interimar a fost Giggs, dar nici olandezul care le condusese anterior pe Ajax, Barcelona, Bayern sau naționala Olandei nu s-a descurcat mai bine. O explicație, la 6 ani distanță, ar fi faptul că lui Van Gaal nu i s-a adus niciunul dintre jucătorii doriți.
"L-am vrut neapărat pe Lewandowski, dar, când am înțeles că nu se poate face transferul, m-am reorientat spre Higuain. Înainte să semnez, am vorbit cu boardul și despre Neymar, dar mi s-a zis că e imposibil. Dacă ești United, trebuie să te gândești la scară mare, pe lângă numele jucătorilor trebuie să analizezi totul și din punct de vedere al marketingului, astfel de jucători îți vând tricouri. Am încercat, fără succes, să îi transfer și pe Sadio Mane și Riyad Mahrez. Thomas Muller a fost și el pe lista mea, iar ca mijlocaș l-am dorit pe N'Golo Kante. În apărare îi voiam pe Sergio Ramos și Mats Hummels, mai ales că defensiva noastră trebuia reconstruită. Aceasta a fost lista mea, dar nu am putut aduce pe nimeni. Nu știu exact de ce, nu am fost implicat în negocieri, evident", a spus Van Gaal pentru FourFourTwo.

United nu a putut transfera nici de la Leicester

Olandezul e conștient că unii dintre fotbaliști erau intangibili chiar și pentru un club cu puterea financiară a lui United, însă nu înțelege cum fotbaliștii din Premier League, de la formații mult mai slab cotate (cum era Leicester, spre exemplu), nu au putut fi transferați.
"După ce am plecat de pe Old Trafford, Mahrez și Kante au ajuns la City, respectiv Chelsea. Dar United nu a putut să îi transfere, mi s-a părut ciudat", a mai spus tehnicianul care nu a mai acceptat vreo ofertă de la plecarea de pe Old Trafford.
Van Gaal are dreptate, poate, dar doar până la un punct. Pentru că Ed Woodward a făcut sacrificii financiare reale pentru a îi pune la dispoziție un lot competitiv. L-a adus pe Di Maria, pentru aproximativ 65 de milioane de euro de la Real Madrid, iar în vara în care Van Gaal a semnat pe Old Trafford au sosit și Ander Herrera, Luke Shaw, Daley Blind sau Marcos Rojo. Fotbaliști care au confirmat doar în parte, dar pentru care s-au achitat la momentul respectiv sume considerabile.
Planurile lui Van Gaal au fost îndrăznețe, dar olandezul uită probabil că primul său sezon pe banca echipei a coincis cu prima stagiune după 25 de ani în care echipa nu a prins Europa. Ca atare, numele mari erau extrem de greu de adus, independent de ce și-ar fi dorit Ed Woodward.
În acel prim sezon cu olandezul pe bancă, "diavolii" au prins Liga, terminând Premier League pe locul 4. Duopă un nou sezon, Van Gaal a fost demis și înlocuit cu Mourinho, în ciuda faptului că United a câștigat Cupa Angliei.
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Distribuie acest articol
Promo
Promo