Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Trei jucători de la Arsenal au ratat trei zile de antrenamente după un test pozitiv de COVID-19

Vlad Dumitrescu

Actualizat 22/06/2020 la 14:24 GMT+3

Arsenal a pierdut ambele meciuri de la revenirea Premier League, cu Manchester City și Brighton, dar elevii lui Arteta au avut mari probleme și înainte ca fotbalul să revinâ.

Manchester City gegen den FC arsenal

Credit imagine: Getty Images

David Orstein de la The Athletic a informat că trei jucători de la Arsenal au fost depistați pozitiv cu coronavirus chiar înainte de meciul cu Manchester City.
”Arsenal a fost informată că unul dintre jucători a fost depistat cu coronavirus și conform regulilor guvernului, el ar trebui să se izoleze timp de șapte zile. Mai rău, s-a aflat ulterior că jucătorul a fost în contact apropiat cu doi coechipieri (a stat mai aproape de doi metri de fiecare peste 15 minute) astfel că și ei au fost nevoiți să intre în carantină timp de 14 zile”, scrie Orstein.
Cel mai probabil a fost vorba de un rezultat pozitiv fals, susține Orstein: ”Având în vedere că toată lumea a avut rezultate negative la cealaltă rundă de teste și nimeni nu avea simptome iar toate deplasările jucătorilor au fost monitorizate, cei de la Arsenal consideră că cel mai probabil a forba de un fals pozitiv”.

Manchester City - Arsenal 3-0 | Seară neagră pentru David Luiz

Prima jumătate de oră a partidei de pe Etihad a fost una echilibrată, însă Arteta a fost ghinionist. I-a pierdut pe Xhaka şi pe Mari, astfel că tot planul tactic a fost dat peste cap, tehnicianul lui Arsenal fiind forţat să îi arunce în luptă pe Ceballos şi David Luiz.
Fundaşul brazilian a avut evoluţii oscilante în acest sezon, comiţând mai multe gafe, iar forma slabă a continuat şi în amicale. Din acest motiv, Arteta nu l-a introdus titular în duelul cu City, dar, forţat de împrejurări, a trebuit să se bazeze pe el.
Imediat după intrarea fostului fundaş al lui Chelsea, băieţii lui Guardiola şi-au creat mult mai multe spaţii şi au pus în pericol poarta lui Leno. În cele din urmă, în prelungirile primei reprize, David Luiz i-a aşezat perfect mingea lui Sterling, care nu a ratat. De această dată, fundaşul lui Arsenal a avut un alibi în terenul ud, dar cu siguranţă că fanii "tunarilor" îi vor imputa golul, mai ales în contextul evoluţiilor din această stagiune.
David Luiz şi-a "desăvârşit opera" în debutul primei reprize, când l-a faultat din postura de ultim apărător pe Mahrez. Centralul nu a stat pe gânduri şi a dictat penalty şi eliminare. Lovitura de la 11 metri a fost tranformată fără emoţii de De Bruyne, care făcuse meciul carierei în tur.
Scorul final a fost stabilit de Foden, în prelungirile partidei. Arsenal a pierdut ulterior și meciul de la Brighton, în ultimul minut al partidei.
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Subiecte asemănătoare
Distribuie acest articol
Promo
Promo