Aflat la Liverpool încă de la vârsta de 6 ani, Trent-Alexander Arnold este considerat în acest moment unul dintre cei mai buni fundași dreapta din lume. La 21 de ani, Arnold are în palmares UEFA Champions League și Supercupa Europei, s-a aflat în echipa anului din Premier League în sezonul trecut, a ieșit pe locul 2 la trofeul Golden Boy acordat de Tuttosport pentru cel mai bun tânăr jucător din lume.
Acum, Trent-Alexander Arnold se mai poate laudă cu o realizare. El a intrat oficial în Cartea Recordurilor pentru cel mai mare număr de assist-uri ale unui fundaș în istoria Premier League! Arnold este răsplătit astfel pentru decizia luată pe când era la academia clubului: el juca pe postul de mijlocaș ofensiv, însă s-a reprofilat în fundaș dreapta pentru a putea face pasul către prima echipă. Și-a făcut debutul pe 25 octombrie 2016 într-un meci din Cupa Ligi Angliei pentru ca în sezonul 2017/2018 să devină titular.

Performanța cu care a intrat în Cartea Recordurilor

Premier League
Alexander-Arnold a dezvlăuit numele starurilor pe care i-ar vrea la Liverpool. Ambii sunt din Anglia
24/12/2021 LA 15:47
Cele 12 pase de gol date de Trent-Alexander Arnold în sezonul precedent au stabilit recordul omologat oficial. El a depășit 2 fundași de la Everton: Andy Hinchcliffe, cel care a dat 11 assist-uri în sezonul 1994/1995, și Leighton Baines, tot 11 assist-uri în sezonul 2010/2011.
Este o onoare. Mereu mi-a plăcut să merg în ofensivă și să-mi ajut echipa să creeze cât mai multe șanse de gol. Normal că depinde de ceilalți băieți să trimită mingea în poartă pentru că fotbalul este un sport de echipă și fără ei acest record nu ar fi fost posibil. Este un moment de mândrie pentru mine și familia mea și sper că este un record care va rezista câțiva ani - Trent-Alexander Arnold
Alexander-Arnold îl creditează pe Andy Robertson, fundașul stânga al celor de la Liverpool, cu un merit important pentru această realizare. Împreună, cei doi au reușit 29 de pase de gol în toate competițiile în sezonul precedent. Cei doi au avut un pariu pe această temă înainte de startul sezonului, Arnold ieșind câștigător cu un assist în plus față de Robertson.
"Probabil el credea că și-a asigurat deja victoria în competiția noastră. Spre finalul sezonului amândoi am fost într-o formă foarte bună, amândoi reușeam multe assist-uri și asta a ajutat mult echipa pentru că trebuia să câștigăm acele meciuri" a mai spus Arnold.
Premier League este transmis în direct și în exclusivitate pe Eurosport 1.
Premier League
Alisson și-a prelungit contractul cu Liverpool! Portarul rămâne pe Anfield încă 6 sezoane
04/08/2021 LA 18:43
Premier League
Alexander-Arnold: "Nicio echipă nu va mai domina așa cum am făcut-o noi!" Ambițiile lui Liverpool
28/11/2020 LA 11:40