Decizia istorică a TAS, dar și egalul neașteptat de aseară al lui Manchester United cu Southampton (2-2), au făcut ca locurile 3, 4 și 5 din Premier League să fie despărțite de doar un punct. Lupta pentru cele două poziții vacante de Champions League se anunță incredibilă, cu trei etape rămase de disputat din cel mai puternic campionat al lumii.
Leicester, cândva văzută drept singura formație care o poate opri pe Liverpool din drumul către un titlu istoric, a avut o parte a doua a sezonului mizerabilă. Trupa lui Brendan Rodgers a pierdut în această rundă cu 4-1 la Bournemouth, cea mai ieșită din formă echipă, exceptând pe Norwich, și pare să aibă cele mai mici șanse să rămână între primele 4. Mai ales că pe Vardy&Co îi așteaptă două dispute grele, cu Tottenham și Manchester United. Totuși, disputa cu "diavolii" va avea loc pe King Power Stadium, în teorie un avantaj, chiar dacă în tribune nu vor fi spectatori.

Locul de Champions League, stabilit la golaveraj în Premier League?

Premier League
Cum a ajuns Chelsea, din candidată serioasă la titlu în Premier League, o echipă de nerecunoscut
ACUM 9 ORE
Interesant e că Leicester și United nu doar că sunt la egalitate de puncte, 59, dar au și un golaveraj foarte apropiat. În Premier League, în caz de egalitate de puncte, principalul criteriu e reprezentat de diferența de goluri. Leicester stă la +29 (65-36), în timp ce United e la +26 (61-35). Ca atare, dacă în următoarele două runde cele două formații vor obține același număr de puncte, pentru ca apoi să remizeze în duelul direct, golaverajul va stabili cine merge în Champions League.
De notat că nu e complet exclus și un meci de baraj pentru stabilirea ultimei echipe care merge în Liga Campionilor din Anglia. În condițiile în care golaverajul va fi identic, iar numărul de goluri marcate - următorul criteriu de departajare - va fi același, regulamentul specifică o partidă de baraj pentru departajare. Această confruntare are loc, evident, doar în contextul existenței unei mize (titlu, retrogradare, cupele europene), nu și când în joc sunt locurile 12-13, spre exemplu.
De menționat și faptul că, dacă prin jocul rezultatelor, Chelsea va ajunge la egalitate de puncte cu Leicester sau United, "albaștrii" lui Lampard sunt dezavantajați de golaveraj. Pulisic&Co "stau" la +14 (63-49).

Cu cine mai au de jucat ocupantele locurilor 3, 4 și 5 din Premier League

Chelsea (60 puncte)
Norwich (acasă)
Liverpool (deplasare)
Wolverhampton (acasă)
Leicester (59 puncte)
Sheffield United (acasă)
Tottenham (deplasare)
Manchester United (acasă)
Manhcester United (59 puncte)
Crystal Palace (deplasare)
West Ham (acasă)
Leicester (deplasare)
Spectacolul din Premier League de pe Eurosport vă este adus de Unibet.
https://i.eurosport.com/2020/07/14/2849881.jpg
Premier League
Who’s better | Kepa vs Lloris, duelul etapei cu numărul 23 din Premier League
ACUM 13 ORE
Premier League
Thomas Frank, extrem de nemulțumit după înfrângerea cu United: "I-am distrus în prima repriză"
IERI LA 10:34