Liverpool continuă să se lupte cu accidentările. Jurgen Klopp i-a pierdut pe Virgil van Dijk și Joe Gomez, care vor lipsi până la finalul sezonului, iar pe lista cu probleme medicale a apărut recent și Joel Matip.
Așadar, fără 3 fundași centrali de bază, managerul "cormoranilor" s-a văzut nevoit să aducă de urgență înlocuitori. Zis și făcut. Liverpool i-a transferat în această iarnă pe Ozan Kabak (împrumut de la Schalke) și Ben Davies (cumpărat de la Preston).
Evident, Klopp a fost și este în continuare conștient că noii veniți nu au foarte multă experiență la un nivel de top și vor fi etichetați drept "soluții de avarie". Drept urmare, managerul lui Liverpool s-a interesat în ultima perioadă și de Samuel Umtiti, fundașul Barcelonei.
Premier League
Cum a ajuns Chelsea, din candidată serioasă la titlu în Premier League, o echipă de nerecunoscut
IERI LA 09:56
https://i.eurosport.com/2020/07/03/2844253.jpg

Umtiti a refuzat-o pe Liverpool în iarnă, dar Klopp nu renunță la transferul fundașului de la Barcelona

La rândul său, fundașul francez a fost chinuit de o accidentare serioasă la genunchi și a revenit recent pe teren, după multe luni de absență. În ciuda problemelor medicale, Umtiti rămâne un jucător valoros, cu experiență, care ar fi putut umple golul uriaș lăsat de Van Dijk și Joe Gomez în apărarea "cormoranilor".
Potrivit The Athletic, oficialii lui Liverpool l-au contactat pe Umtiti în această iarnă și au adus în discuție posibilitatea unui transfer pe Anfield, însă răspunsul francezului a fost unul ferm: "Nu".
Cel mai probabil, Umtiti și-a dat seama de situația sa actuală, că nu ar fi pregătit să joace meci de meci în Premier League, cel mai puternic campionat din lume.
Francezul, care mai are contract cu Barcelona până în 2023, a bifat numai 4 apariții în 2021 și își dorește să revină la forma sa optimă, înainte să se gândească la un transfer. Evident, nici Barcelona nu va renunța prea ușor la Umtiti, ținând cont că și catalanii au probleme mari în defensivă, din cauza accidentărilor.

Umtiti i-ar putea rezolva problemele lui Klopp, dacă va ajunge la Liverpool

Jurnaliștii englezi anunță că Jurgen Klopp a înțeles decizia lui Umtiti, însă nu exclude un transfer în viitor. Chiar dacă managerul lui Liverpool îi va avea din nou la dispoziție pe Van Dijk și Joe Gomez, începând din sezonul viitor, Samuel Umtiti ar aduce un plus uriaș din punct de vedere al soluțiilor din lot.
Se știe foarte bine că Liverpool joacă extrem de multe meciuri în fiecare an, iar fundașul francez i-ar ușura enorm munca lui Klopp, care s-a plâns în multe rânduri despre calendarul "sufocant" al campioanei Angliei.
Cotat la 10 milioane de euro de transfermarkt.com, Umtiti a fost cumpărat de Barcelona în 2016, de la Lyon, în schimbul a 25 de milioane de euro. Per total, fundașul francez a adunat 123 de apariții pentru formația catalană, reușind să cucerească 6 trofee: 2 titluri în La Liga, 2 Cupe ale Spaniei și 2 Supercupe ale Spaniei.
Meciurile din Premier League de pe Eurosport vă sunt oferite de Superbet.
https://i.eurosport.com/2021/02/04/2985272.jpg
Premier League
OFICIAL - Rafa Benitez, dat afară de Everton. Un fost jucător legendar, aproape să îi ia locul
16/01/2022 LA 15:11
Premier League
Se "trezeşte" Liverpool! Klopp e gata să plătească o sumă impresionantă pentru "Firmino al Franţei"
16/01/2022 LA 12:53