Vestea înființării Super Ligii Europei a împărțit lumea fotbalului în 2 tabere. Pe de o parte, echipele care au inițiat acest proiect gigantic susțin că fotbalul va avea numai de câștigat pe viitor, în timp ce formațiile rămase pe dinafară consideră că planul reprezintă un act "criminal" la adresa "sportului rege".
Fiecare grupare are argumentele sale, iar "războiul" este abia la început. Mai mulți fotbaliști sau oficiali și-au exprimat deja poziția potrivnică față de noua competiție. În plus există deja poziții oficiale ale multor cluburi din Europa care contestă vehement "puciul" organizat de cei 12 granzi.

Tot ce trebuie să știi despre Super Liga Europei

Ligue 1
Un jucător adus în vară, aproape de despărțirea de PSG! Cu cine ar putea semna după doar 6 luni
17/01/2022 LA 07:28

Everton, primul club important din Premier League care condamnă înființarea Super Ligii Europei

Printre acestea este și Everton, un club de mare tradiție din Premier League, care a publicat astăzi un comunicat dur cu privire la cel mai fierbinte subiect din fotbalul internațional.
"Everton este întristat și dezamăgit să vadă propunerile unei ligi separatiste avansate de șase cluburi din Premier League. Acestea acționează în întregime în propriile interese. Șase cluburi pătează reputația ligii noastre și a fotbalului. Șase cluburi aleg să nu respecte orice alt club cu care stau în jurul mesei din Premier League. Șase cluburi trădează majoritatea suporterilor fotbalului din țara noastră și nu numai.
În acest moment de criză națională și mondială - și o perioadă definitorie pentru sportul nostru - cluburile ar trebui să colaboreze pentru idealurile jocului nostru și cu susținătorii săi. În schimb, aceste cluburi au conspirat în secret să se desprindă de o piramidă care le-a făcut atâtea servicii. Și în acea piramidă, Everton salută fiecare club, fie că este vorba de Leicester City, Accrington Stanley, Gillingham, Lincoln City, Morecambe, Southend United, Notts County și ceilalți care, cu însăși ființa lor, au îmbogățit viața suporterilor de-a lungul istoriei. Și invers.
ESTE O IDEE BUNĂ ACEASTĂ SUPER LIGĂ A EUROPEI?
Autoproclamatul "Super Six" intenționează să renunțe la susținerea partenerilor din joc, punând în pericol chiar structura care stă la baza sportului pe care îl iubim. Această aroganță absurdă nu este dorită nicăieri în fotbal, cu excepția cluburilor care au elaborat acest plan. În numele tuturor celor asociați cu Everton, cerem respectuos ca propunerile să fie imediat retrase și să se încheie acum întâlnirile private și practicile subversive care au adus frumosul nostru joc la poziția sa cea mai scăzută din punct de vedere al încrederii.
În cele din urmă, le vom cere proprietarilor, președinților și membrilor consiliilor de administrație al celor șase cluburi să-și amintească poziția privilegiată pe care o dețin - nu numai ca și conducători ai cluburilor lor, ci și ca și conducători ai fotbalului. Responsabilitatea pe care o poartă ar trebui luată în serios. Îi îndemnăm pe toți să ia în considerare ceea ce își doresc să lase moștenire.". s-a arătat în comunicatul clubului de pe Goodison Park, citat de Daily Mail.
https://i.eurosport.com/2016/08/28/1920835.jpg
Barrett-Baxendale, membru în consiliul de administrație al lui Everton, a avut apoi un mesaj pentru fanii echipei din Liverpool:
"Cred că este corect ca, în calitate de CEO al clubului dvs. de fotbal, să vă scriu direct, ca urmare a planurilor făcute publice în week-end pentru o Superligă Europeană. În calitate apărător mândru al lui Everton, eu, împreună cu colegii mei membrii ai consiliului de administrație, înțeleg responsabilitatea care ne-a fost încredințată pentru a menține tradițiile clubului dvs. și ale fotbalului.
Everton a fost membru fondator al campionatului englez și membru fondator al Premier League. De-a lungul istoriei noastre, clubul s-a străduit întotdeauna să progreseze și să ajute la progresul fotbalului. Dar am făcut-o întotdeauna în parametrii structurii piramidale care menține principiile competiției deschise și a meritelor sportive.
Cu toate acestea, planurile care au fost făcute publice de 12 cluburi din întreaga Europă, dintre care șase din Premier League, nu mențin aceste principii. În acest moment de criză națională - în fața unei pandemii globale și într-o perioadă definitorie pentru fotbal - cluburile ar trebui să fie în permanentă colaborare cu susținătorii săi. Subminarea structurii piramidei care stă la baza sportului pe care îl iubim este, pur și simplu, o greșeală.
Vă asigur că eu, împreună cu colegii mei membrii ai consiliului, vom face tot posibilul pentru a ne asigura că poziția noastră cu privire la aceste propuneri este puternică și vocea fanilor lui Everton este auzită, tare și clar.
Rămânem cu speranța că, lucrând în colaborare, vom găsi răspunsul potrivit pentru viitorul fotbalului."
Meciurile din Premier League de pe Europsort vă sunt oferite de Superbet.
Premier League
OFICIAL - Rafa Benitez, dat afară de Everton. Un fost jucător legendar, aproape să îi ia locul
16/01/2022 LA 15:11
Premier League
Premier League a anunţat datele de reprogramare a 4 noi meciuri amânate în decembrie
06/01/2022 LA 11:37