Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Un erou al lui Man City, previziune înainte de derby-ul cu United: "Voiam doar să le enervăm fanii!"

Irina Aldea

Publicat 11/12/2020 la 15:43 GMT+2

Manchester United primește mâine vizita rivalilor de la Manchester City, campioana Angliei din urmă cu două sezoane, iar "războiul declarațiilor" a început deja.

Pablo Zabaleta - Manchester City

Credit imagine: Getty Images

Fostul fundaș dreapta al celor de la Manchester City, Pablo Zabaleta, este un specialist al derby-urilor dintre Manchester City și Manchester United, al făcându-și apariția în 16 astfel de partide. Acum, înainte de meciul de mâine seară de pe Old Trafford, Zabaleta a rememorat câteva momente petrecute în partidele clasice din Manchester, dar a și povestit cum s-a transformat City din "vecinii gălăgioși" ai celor de la United, într-o rivală directă în lupta pentru trofee.
Pablo Zabaleta a prevăzut înaintea meciului de mâine că derby-ul va fi o luptă foarte strânsă, amintindu-și de momentele "delicioase" în care jucătorii lui City sărbătoreau în fața fanilor echipei adverse golurile înscrise în poarta lui United. Fostul fundaș argentinian, acum în vârstă de 35 de ani, a disputat nu mai puțin de 16 derby-uri cu rivala United în toți cei nouă ani petrecuți pe Etihad.

Manchester United – Manchester City, sâmbătă, de la ora 19.30, în direct pe Eurosport 1

Pablo Zabaleta a câștigat opt dintre cele 16 derby-uri disputate, însă cea mai frumoasă amintire a lui este un meci pe care l-a urmărit de pe bancă: o victorie a cetățenilor cu 6-1 pe Old Trafford, în 2001. Mario Balotelli și Edin Dzeko au înscris în acel derby câte două goluri fiecare, în timp ce Sergio Aguero și David Silva au completat tabela pentru echipa antrenată în prezent de Pep Guardiola.
"Pentru mine, din postura fotbalistului lui Man City, era foarte special să merg pe Old Trafford în fața fanilor lor pentru că voiam de fiecare dată să câștigm orice meci, să ne facem fanii fericiți, dar în același timp, tot ce ne doream în meciurile cu United era să le enervăm fanii. Pentru mine, ca jucător, asta era cel mai important și cea mai specială parte a meciului", a spus Zabaleta pentru Ladbrokers înaintea marelui derby.
"Îmi aduc aminte de o zi grozavă pentru noi. Eu mă aflam pe bancă la victoria cu 6-1 pe Old Trafford. Desigur că-mi doream să joc, dar și ca spectator, a fost minunat. A fost de-a dreptul delicios să-i văd pe fanii lui United cum părăsesc stadionul cu 15 minute înainte de fluierul final. Aceea a fost o senzație greu de descris. Nu voi uita niciodată, atmosfera din vestiar a fost incendiată apoi, eram cu toții atât de fericiți", a mai spus Zabaleta pentru aceeași sursă.
Meciurile din Premier League de pe Eurosport vă sunt oferite de Superbet.
Program Premier League
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Distribuie acest articol
Promo
Promo