United s-a impus entuziasmant cu Leeds ieri, scor 6-2, dar Van Gaal nu a ratat un nou prilej de a-și ataca clubul care l-a tratat, din punctul lui de vedere, incorect.
Deși Ed Woodward a făcut sacrificii financiare reale pentru a îi pune la dispoziție lui Van Gaal un lot competitiv, rezultatele nu au venit. Oficialii "diavolilor" l-au adus pe Di Maria, pentru aproximativ 65 de milioane de euro de la Real Madrid, iar în vara în care Van Gaal a semnat pe Old Trafford au sosit și Ander Herrera, Luke Shaw, Daley Blind sau Marcos Rojo. Fotbaliști care au confirmat doar în parte, dar pentru care s-au achitat la momentul respectiv sume considerabile.

Van Gaal spune că Manchester United are o mentalitate de echipă mică

Calificările pentru Cupa Mondială UEFA
Selecționerul Olandei visează la titlul mondial în 2022! "Uitați-vă la CV-ul meu!"
25/12/2021 LA 17:38
Tehnicianul olandez a rămas cu frustrări din acea perioadă, iar acum a ținut să îi critice pe jucătorii de pe Old Trafford pentru atitudinea avută contra lui City, acum două etape. "Simt mult mai multă simpatie pentru City decât pentru United", a mărturisit antrenorul batav.
"Toată lumea știe despre relația mea cu Pep Guardiola, care este supărat pe mine pentru că l-am provocat în ultima mea carte. Dar eu am mult mai multă simpatie pentru City decât pentru United", a explicat Van Gaal, citat de Mirror, pentru ca apoi să vorbească despre derbyul orașului Manchester de acum două etape, încheiat indecis, 0-0. Deși a jucat pe Old Trafford, formația lui Solskjaer s-a mulțumit cu foarte puțin, preferând să fie mai interesată de defensivă decât de a găsi o modalitate de a străpunge apărarea "cetățenilor".
"Tot ce a făcut United a fost să se apere cu zece jucători. În derby, fotbaliștii lui United au jucat de parcă ar fi fost servitori lui City. Sincer, United a avut un singur plan: să puncteze pe contra-atac", a mai spus Van Gaal.
În primul sezon cu olandezul pe bancă, "diavolii" au prins Liga, terminând Premier League pe locul 4. Duopă un nou sezon, Van Gaal a fost demis și înlocuit cu Mourinho, în ciuda faptului că United a câștigat Cupa Angliei.
Etapa viitoare, de Boxing Day (în direct pe Eurosport 1 și Eurosport Player), Manchester United are o deplasare grea, la Leicester, formație care nu i-a dat vreo șansă duminică lui Tottenham, impunându-se cu 2-0.
Meciurile din Premier League de pe Eurosport vă sunt oferite de Superbet.
https://i.eurosport.com/2020/12/15/2955819.jpg
Premier League
Un mare fotbalist susține că Mourinho l-a tras pe "linie moartă" din cauza lui Guardiola
27/10/2021 LA 05:10
Premier League
Nici Zidane, nici Conte: noul mare favorit al patronilor lui United pentru înlocuirea lui Solskjaer
25/10/2021 LA 12:15