John Arne Riise este de părere că Liverpool e obligată să se adune în acest final de sezon și să obțină calificarea pentru ediția următoare a Champions League. Ratarea acestui obiectiv ar fi un adevărat dezastru pentru norvegianul care a jucat 7 sezoane la Liverpool.
"Principala țintă ar trebui să fie ocuparea unui loc de Champions League. Trebuie neapărat să obțină acest lucru și ar fi un dezastru dacă nu o fac. Pentru o echipă care a câștigat campionatul sezonul trecut și a jucat cel mai bun fotbal din Europa, să nu te califici în Champions League reprezintă un dezastru. Încă sper că vor reuși să o facă, dar după cum arată jocul acum va fi foarte greu.", a spus Riise, citat de The Mirror.
https://i.eurosport.com/2018/04/04/2306499.jpg
Fotbal
#DORdeSPORT. 15 ani de la "Miracolul de la Istanbul": cea mai frumoasă revenire într-o finală de UCL
25/05/2020 LA 09:49

Jonh Arne Riise: "Nimeni nu vrea să joace cu Liverpool în Champions League"

Riise a continuat și a adăugat că Liverpool poate face surpriza în acest sezon de Champions League, deoarece este o competiție diferită, în care orice e posibil: "Champions League este un mod de a scăpa de toată preisiunea de acasă. În Champions League, Liverpool poate bate pe oricine. Acum au un avantaj de 2-0 în fața lui Leipzig și pot intra cu încredere, iar dacă își fac jocul vor trece în runda următoare. Apoi orice e posibil. Nimeni nu vrea să joace cu Liverpool în Champions League, pentru că dacă prind o zi bună, pot să învingă pe oricine."
În final, norvegianul a expus motivele pentru care fosta sa echipă a suferit atât de mult în acest sezon: "Înainte de acest sezon, nu a existat nicio pauză. S-a trecut direct la un ritm infernal, cu 3 meciuri pe săptămână. Oboseala mentală îi afectează pe jucători mai mult decât cred ei. Chiar dacă dau totul pe teren, continuă să piardă. Sunt obosiți mental, de aceea sunt atât de jos acum."
John Arne Riise a jucat pentru Liverpool între 2000 și 2007, cea mai mare performanță fiind cucerirea Champions League din 2005, când în finala de la Istanbul "cormoranii" au revenit de la 0-3 în fața Milanului și au câștigat în final la penalty-uri.
Riise a fost un jucător extrem de iubit de fanii lui Liverpool pentru devotamentul și stilul său agresiv, dar și pentru șuturile năprasnice cu piciorul stâng, care le dădeau fiori tuturor portarilor.
Meciurile din Premier League de pe Eurosport vă sunt oferite de Superbet.
Ligue 1
Super lovitura pregătită de PSG pe piața transferurilor! Pe ce jucător de la Mondial au pus ochii
05/12/2022 LA 15:58
Premier League
Scouterii lui Liverpool, pe urmele unui star de la Cupa Mondială! Klopp, mare fan al fotbalistului
28/11/2022 LA 14:38