Marcelo Bielsa a debutat în antrenorat în țara natală la Newell's Old Boys în 1990, iar după 3 ani a avut prima experiență în afara Argentinei, devenind antrenorul lui Atlas Guadalajara. Acolo l-a antrenat și pe Jared Borgetti, care își amintește metodele ingenioase de antrenament ale lui Bielsa, dar și unele episoade cel puțin hazlii din acea perioadă.
https://i.eurosport.com/2006/06/12/287332.jpg

Borgetti: "Bielsa m-a învățat să mă bucur de fotbal"

Premier League
Lucian Sănmărtean a ales jucătorul etapei a 22-a din Premier League
17/01/2022 LA 06:35
Fostul atacant a dezvăluit că încă de pe atunci, actualul antrenor de la Leeds era un mare tactician și a menționat că este foarte onorat să fi lucrat cu acesta la începutul carierei: "Simt un mare privilegiu că Bielsa mi-a făcut debutul, pentru că m-a învățat nu numai să mă bucur de fotbal, ci și să îl văd cu ochi diferiți. El m-a învățat să analizez adversarii și să înțeleg de ce o echipă poate fi mai bună decât alta."
Borgetti a dezvăluit în același timp că nu i-a fost deloc ușor să fie antrenat de Bielsa: "Jur că îmi era teamă să mă antrenez cu el, pentru că ceea ce îmi cerea, ca tânăr, era foarte greu. A fost complicat pentru că nu știam dacă fac bine sau rău ceea ce îmi spunea. Odată îți zicea că ai făcut totul bine, iar apoi te critica că ai făcut rău. Trebuia să știi să taci. Nu trebuia să răspunzi întotdeauna la întrebări."
https://i.eurosport.com/2012/05/09/839145.jpg

Borgetti: "Îi plăceau mai mult antrenamentele decât meciurile"

Mexicanul a povestit un episod pe cât de amuzant, pe atât de interesant despre antrenorul argentinian: "Am fost lăsat în afara lotului la returul unui meci eliminatoriu. Bielsa a fost trimis în tribună în timpul meciului, dar fiind un stadion foarte mic, nu i-a plăcut locul de unde ar fi trebuit să privească restul meciului, așa că a preferat să iasă din incinta stadionului și să se învârtă în jurul arenei, în timp ce meciul încă se disputa."
"Avea lucruri ciudate. Am ajuns la concluzia că îi plăceau mai mult antrenamentele decât jocurile. Adora antrenamentele și pregătirea tactică", a mai adăugat Borgetti.
De asemenea, fostul atacant al Mexicului a menționat că antrenorul era preocupat 100% de fotbal, iar restul lucrurilor nu contau pentru el: "Aspectul fizic nu îl interesa deloc. De multe ori venea la antrenament cu cremă de barbierit în nări sau în urechi. Odată a venit cu un ciorap de o culoare și celălalt de altă culoare."

Antrenament la 2:00 dimineața

Jared Borgetti a mai povestit și despre duritatea antrenamentelor pe care le făcea Bielsa, dar și certurile foarte dese cu oficialii clubului: "Profesorul Bonini era un om important în club, un intermediar între Bielsa și noi, jucătorii. A stat doar un an pentru că nu l-a mai suportat."
"La un antrenament, Bonini i-a transmis că e suficient, că eram extenuați, dar Bielsa nici nu a vrut să audă și a continuat, spunând că încă nu am atins ceea ce își propusese pentru acea sesiune de antrenament.", a povestit Borgetti.
"Cu o zi înaintea meciurilor făceam antrenamente fizice foarte grele și de aceea ajungeam foarte obosiți la meciuri. Într-o noapte, la ora 2:00, Bielsa l-a sunat pe Bonini și i-a spus că are de gând să facă antrenament", a mai spus fostul atacant al naționalei Mexicului.
Premier League
Leeds - Arsenal 1-4 | Un fan care i-a abuzat rasist pe oaspeți a fost arestat
19/12/2021 LA 07:18
Fotbal
O singură formație care a jucat în Premier League a scăpat nebătută de Guardiola
15/12/2021 LA 08:57