În urmă cu o săptămână, un cetățean afro-american, pe nume George Floyd, a decedat după ce un polițist l-a pus la pământ, l-a încătușat și a stat cu genunchiul pe gâtul său timp de 8 minute și 46 de secunde. Incidentul a generat un protest global anti-rasism, la care au luat parte foarte mulți sportivi celebri.
În prezent la Real Salt Lake, formație din campionatul Statelor Unite, Onuoha a mărturisit că se teme pentru viața lui în aceste momente de cumpănă. Fostul jucător de la Manchester City din perioada 2004-2012 consideră că, dacă nu se comportă într-un mod pașnic, poliția l-ar putea pedepsi.

Onuoha: "Mă tem că poliția m-ar putea ucide"

Premier League
Se prefigurează cel mai mare scandal din ultimul timp, în Premier League!
ACUM O ORĂ
Mai mult, nigerianul s-a gândit cu frică și la posibilitatea să fie ucis pe străzile din America:
Dacă poliția mă înțelege greșit, s-ar putea să mă ucidă. Niciodată nu mă simt 100% în siguranță când ies afară. Sunt extrem de precaut și mă comport astfel încât să nu atrag atenția oamenilor care beneficiază de putere. Personal, deși nu îmi place s-o spun, poliția îmi oferă un sentiment de teamă și neîncredere. Mi-a plăcut enorm să trăiesc în această țară, dar există și o parte negativă. În Marea Britanie eram mult mai liniștit pentru că știam că nu-mi pot pierde viața. În schimb, legile din Statele Unite oferă posibilitatea ca incidentele să devină mortale. | Nedum Onuoha
Nedum Onuoha a bifat 115 apariții pentru Manchester City, reușind să înscrie 5 goluri. Fundașul a fost transferat la QPR în iarna anului 2012, cu câteva luni înainte ca formația de pe Etihad să cucerească titlul în Premier League.

George Floyd a decedat în urma unui incident cu poliția

George Floyd ar fi încercat să cumpere țigări cu o bancnotă de 20 de dolari care ar fi fost falsă. Vânzătoarea a chemat poliția, iar Floyd se afla în mașina sa la momentul sosirii ofițerilor. Deși el nu a opus rezistență și era încătușat, unul dintre polițiști a stat cu genunchiul pe gâtul lui Floyd aproape 9 minute, acesta rămânând într-un final fără aer. Medicii din ambulanță s-au luptat să-i salveze viața, însă a fost prea târziu.
Tragicul eveniment din Minneapolis este doar unul dintre multele incidente de acest fel în care polițiștii americani comit abuzuri împotriva persoanelor de culoare din Statele Unite.
https://i.eurosport.com/2020/06/02/2827070.jpg
Premier League
Fanii lui Liverpool își pun speranțele în Philippe Coutinho. "Am primit o mulțime de mesaje!"
ACUM 3 ORE
Premier League
Klopp le cere fanilor lui Liverpool să îi facă o primire specială legendei Origi la ultimul său meci
IERI LA 09:38