Rafa Benitez tocmai a revenit în Premier League, semnând cu Everton. Antrenorul iberic are în spate o carieră impresionantă, antrenând multe cluburi mari ale Europei. Acesta s-a remarcat la Valencia, cu care a câștigat 2 titluri în Spania, iar apoi a cunoscut gloria absolută la nivel european pe banca lui Liverpool, câștigând Champions League în 2005, după celebra finală de la Istanbul, când cormoranii au revenit de la 0-3 în fața Milanului și s-au impus apoi la penalty-uri.
După ce a plecat de la Liverpool, în 2009, Benitez nu a mai avut prea mult succes, indiferent că a fost la cârma lui Inter, Chelsea, Napoli, Real Madrid sau Newcastle.
Perioada Liverpool rămâne una de referință pentr Rafa Benitez, antrenorul de 61 de ani bucurându-se de un respect enorm din partea fanilor. Nu același lucru se poate spune și despre unii dintre foștii săi elevi. Printre aceștia se află și Jermaine Pennant, care a jucat 2 sezoane și jumătate sub comanda ibericului pe Anfield (iulie 2006-ianuarie 2009) și care era considerat un adevărat star în devenire în acea perioadă.
Fotbal
"Un jucător de speriat!" Reacția presei din Scoția după prestația bună a lui Ianis Hagi
ACUM 14 ORE
https://i.eurosport.com/2009/01/01/489610.jpg

Jermaine Pennant: "Gerrard era cel care dădea indicațiile la Liverpool"

La peste un deceniu distanță de la acele vremuri, Pennant a vorbit în termeni critici la adresa lui Benitez, recunoscâdn că nu a avut deloc o relație bună cu acesta considerând că nu este un mare antrenor, succesele avute cu Liverpool datorându-se în mare măsură lui Steven Gerrad, care era cel care conducea aechipa atât în teren cât și în vestiar.
"În ochii mei, Rafa nu era un mare manager. Abilitățile sale la acest capitol lipseau lipseau. Am simțit că este dificil să mă apropii de el, să port o conversație și poate să vorbesc despre anumite situații din teren și din afara terenului. Nu se apropia de tine, nu te lua alături să discute cu tine despre orice ai nevoie. A cam lăsat acest lucrupe seama lui Gerrard. Mai ales la jocurile mari, la pauză, dacă lucrurile nu mergeau foarte bine, nu el dădea instrucțiuni cu privire la ce trebuie făcut pentru a câștiga acest joc. Gerrard era cel care se ocupa de asta. Steven a fost jucătorul-manager la Liverpool.
Rafa este o legendă la Liverpool pentru acel faimos joc în cares-a revenit de la 3-0, în finala Ligii Campionilor (n.r. 2005), dar acel meci a fost condus de Gerrard 100% și știu asta.După Liverpool, te uiți pe unde a fost ... la Newcastle nu a făcut mare lucru, doar i-a ținut pe linia de plutire.", a declarat Pennant, citat de Daily Mail.
După ce a plecat de la Liverpool, cariera lui Jermaine Pennant a luat-o la vale, el evoluând ulterior la echipe precum Portsmouth, Zaragoza, Stoke City, Wolverhampton sau Wigan, având și aventuri exotice în India sau Singapore. Pennant a agățat ghetele în cui în 2018, la 35 de ani, ultima echipă la care a jucat fiind Billericay, în ligile inferioare din Anglia.
Scottish Premiership
Ianis Hagi s-a întors în Scoția! Care este starea fotbalistului după primele antrenamente
21/09/2021 LA 14:59
Scottish Premiership
Informații de ultimă oră despre starea lui Ianis Hagi! Ce a declarat Steven Gerrard
10/09/2021 LA 16:20