Perioada lui Newcastle cu Mike Ashley la conducere s-a încheiat, iar noii patroni ai clubului vor fi cei de la Public Investment Fund, deținut de familia regală a Arabiei Saudite. Conform celor de la The Times, Premier League analizează tranzacția și toate actele au fost semnate. A fost achitat deja depozitul și nu mai există cale de întoarcere în acest moment pentru niciuna dintre părți. Procesul de analizare a tuturor documentelor de către Premier League va dura însă 3 săptămâni astfel că anunțul oficial va întârzia.
Există totuși o parte nemulțumită în toată această tranzacție, anunță ediția tipărită a The Times. Este vorba despre televiziunea globală de sport, beIN, deținută și operată de beIN Media Group. Președintele ei este Nasser Al-Khelaifi, iar directorul executiv este Yousef Al-Obaidly. Acesta din urmă nu este de accord cu vânzarea clubului unor patroni saudiți din simplul motiv că Premier League nu are o înțelegere de transmitere a meciurilor în Arabia Saudită.
https://i.eurosport.com/2020/03/30/2801077.jpg
Premier League
Newcastle, interesată de transferul unui jucător "problemă"! Cine e fotbalistul dorit de Eddie Howe
ACUM O ORĂ
Mai exact, în Arabia Saudită, meciurile din Premier League se transmit prin intermediul unei televiziuni piratate, dar cu plată, beoutQ. Yousef Al-Obaidly, directorul executiv al grupului media BEIN, a transmis și o scrisoare prin care-și dezvăluie temerile: “Pericolul de a permite achiziționarea unui material pentru care există interes (dobândit direct sau indirect) într-un club major din Premier League de către ceea ce este efectiv Guvernul Arabiei Saudite nu poate fi un lucru de ignorat, având în vedere acțiunile ilegale ale țării și continuarea lor. Impactul lor direct asupra intereselor comerciale ale Premier League, ale cluburilor membre, ale partenerilor de difuzare și ale fotbalului în general poate fi major! Ca partener de lungă durată și investitor imens în Premier League, vă rugăm să luați în considerare cu atenție toate implicațiile în acest sens”.

Investiții masive pe piața transferurilor

În ciuda pandemiei de coronavirus care a blocat lumea fotbalului, Public Investment Fund plănuiește să fie extrem de activă atunci când piața de transferuri va fi deschisă. Planul este unul pe termen lung, însă începe încă din următorul mercato.
Conform Mirror, Newcastle va avea 200 de milioane de lire pentru transferuri iar obiectivul este ca echipa să fie suficient de puternică să se lupte pentru calificarea în UEFA Champions League în următorii 3 ani. Newcastle va avea cei mai bogați patroni din Premier League. Public Investment Fund este evaluat la 260 de miliarde de lire sterline, de mai bine de 10 ori mai mult ca cei de la Manchester City.
Canalele Eurosport nu sunt disponibile în rețelele Telekom și NextGen, însă ele se regăsesc în continuare la principalii operatori de pe piață. Pentru a le putea urmări din nou, vă rugăm să le solicitați operatorului Telekom, prin apel la Serviciul Relații Clienți (021.404.1234 / 0766.12.1234) sau pe canalele oficiale de comunicare ale acestuia.
Liga
Hazard a refuzat o primă șansă de a pleca de la Real! Perez acceptase oferta de 40 de milioane de €
IERI LA 10:46
Premier League
Newcastle vrea să mai dea o lovitură! Cine e starul de la PSG pe care au pus ochii
IERI LA 06:06